Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 3
 İndirme 4
Sınava Hazırlanan Öğrencilerin Beslenme Durumlarının Kaygı Puanlarına Göre Değerlendirilmesi
2018
Dergi:  
Sağlık Bilimlerinde Değer
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırmada üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin kaygı puanları ile beslenme durumları ve bazı antropometrik ölçümleri arasındaki ilişkilerin değerlendirilip yorumlanması amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntemler: Araştırmaya Ankara’da eğitim gören ve üniversite sınavına hazırlanan 450 gönüllü birey dahil edilmiş, bireylerin yaş aralığını (16-19 yıl) çalışmanın süresi belirlemiştir. Bireylerin kaygı düzeylerini belirlemek için Durumluk-Sürekli Kaygı Envanteri kullanılmış, veriler anket formu kullanılarak araştırmacılar tarafından toplanmıştır. Verilerin değerlendirilmesinde SPSS istatistik paket programı kullanılmış, değişkenler arasındaki ilişkinin saptanması amacıyla uygun istatistiksel testler yapılmıştır. Bulgular: Araştırmada cinsiyete göre ortalama durumluk kaygı puanı istatistiksel olarak anlamlılık göstermezken (p>0.05), sürekli kaygı puanı kızlarda daha yüksek saptanmıştır (p=0.004). Yaş arttıkça bireylerin durumluk kaygı puanı artmaktadır (p=0.006). Günlük tüketilen öğün sayısı arttıkça durumluk kaygı puanı azalmaktadır (p=0.030). Kahvaltı öğününü ev dışında yemek zorunda kalanların durumluk kaygı puanı, öğle öğününü dışarıda yemek zorunda kalanlara kıyasla daha yüksek bulunmuştur (p=0.003). Ev dışında yemek yediklerinde okul/dershane kantinini tercih edenlerde lokantayı tercih edenlere kıyasla durumluk kaygı puanı daha düşük saptanmıştır (p=0.026). Ancak günlük besin öğesi alımı ve antropometrik ölçümler ile kaygı puanları arasındaki ilişki incelendiğinde, protein alımı ile durumluk kaygı puanı arasında ve erkeklerde beden kütle indeksi ile sürekli kaygı puanı arasındaki ilişki dışında anlamlı bir ilişki bulunmamıştır (p>0.05). Sonuç: Araştırma üniversite sınavının öğrencilerde kaygı düzeylerini arttırdığını, bazı beslenme alışkanlıkları ve antropometrik ölçümler ile kaygı puanları arasında anlamlı ilişkiler olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the nutritional conditions of the students prepared for the exam according to the concern points
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study is aimed at evaluating and interpreting the relationships between the student's concern scores and nutritional conditions and some anthropometric measurements prepared for the university exam. Tools and Methods: The research included 450 volunteers who studied in Ankara and prepared for the university exam, the age range of individuals (16-19 years) determined the duration of the study. The State-Continuous Anxiety Inventory was used to determine the levels of anxiety of individuals, the data was collected by researchers using the survey form. In the assessment of the data, the SPSS statistical package program has been used, appropriate statistical tests have been conducted in order to determine the relationship between the variables. Results: The study found that the average status anxiety score for gender was statistically irrelevant (p>0.05), while the constant anxiety score was higher in girls (p=0.004). As age increases, the status anxiety score of individuals increases (p=0.006). As the number of meals consumed per day increases, the condition anxiety score decreases (p=0.030). Those who were forced to eat breakfast outside of the house were more concerned than those who were forced to eat lunch outside of the house (p=0.003). When eating outside of the house, those who prefer the school/school restaurant have a lower point of concern compared to those who prefer the restaurant (p=0.026). However, when the relationship between daily nutrient intake and anthropometric measurements and anxiety points was studied, there was no meaningful relationship between protein intake and state anxiety point and the relationship between body mass index and constant anxiety point in men (p>0.05). Result: Research shows that the university exam increases the level of anxiety in students, there are meaningful relationships between some eating habits and anthropometric measurements and anxiety scores.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Sağlık Bilimlerinde Değer

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 2.591
2023 Impact/Etki : 0.131
Sağlık Bilimlerinde Değer