Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 41
 Görüntüleme 16
 İndirme 4
Gebelerde doğum öz yeterlilik algısının doğum korkusu ile ilişkisi
2018
Dergi:  
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma gebelerin doğum öz yeterlilik algısı ile doğum korkusu arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Araştırma tanımlayıcı tiptedir. Veriler Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beydağı Kampüsü Kadın Doğum Polikliniklerinde 291 gebeden toplandı. Gebelere araştırmanın amacı açıklandı, bilgilendirilmiş gönüllü olur formu imzalatıldı ve veri toplama araçları uygulandı. Veriler Kişisel Bilgi Formu, Doğum Eyleminde Yeterlilik Ölçeği ve Wijma Doğum Beklentisi/Deneyimi Ölçeği A versiyonu ile toplanıldı. Verilerin istatistiksel analizinde tanımlayıcı istatistiksel yöntemler (sayı, yüzde, ortalama, standart sapma) ve Mann-Whitney U, Kruskal Wallis ve Spearman korelasyon analizi kullanıldı. Bulgular: Gebelerin Wijma Doğum Beklentisi/Deneyimi Ölçeği A versiyonu puan ortalaması 73.31±16.84, Doğum Eyleminde Öz-yeterlilik Ölçeğinin Sonuç Beklentisi alt boyutu puan ortalaması 122.90±21.06, yeterlilik beklentisi alt boyut puan ortalaması 84.90±27.43 ve ölçek toplam puan ortalaması 89.56±32.71 olarak belirlendi. Gebelerin Wijma Doğum Beklentisi/Deneyimi Ölçeği A versiyonu puan ortalaması ile Doğum Eyleminde Öz-yeterlilik Ölçeğinin Yeterlilik Beklentisi alt boyut ve toplam puan ortalaması arasında istatistiksel olarak negatif yönde anlamlı ilişki saptanmıştır (p<0.001). Sonuç: Gebelerde doğum öz yeterliliği arttıkça doğum korkusunun azaldığı saptandı.

Anahtar Kelimeler:

Relationship of birth self-sufficiency perception with birth fear
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was done to determine the relationship between pregnancy self-sufficiency perception and birth fear. Method: The research is a type of identification. The data were collected from 291 pregnant pregnant pregnant pregnant pregnant pregnant pregnant pregnant pregnant pregnant pregnant pregnant. The purpose of the pregnancy research was explained, the form was signed and the data collection tools were applied. The data was collected with the Personal Information Form, the Qualification Scale in Birth Action and Wijma Birth Expectation/Experience Scale A version. In the statistical analysis of data, identifiable statistical methods (number, percentage, average, standard deviation) and Mann-Whitney U, Kruskal Wallis and Spearman correlation analysis were used. Results: Weima pregnancy birth expectancy/experience scale A version score average 73.31±16.84, self-sufficiency scale result expectancy sub-dimensional score average 122.90±21.06, qualification expectancy sub-dimensional score average 84.90±27.43 and scale total score average 89.56±32.71 were determined. Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy Pregnancy The result: As the birth self-sufficiency increases in pregnancies, the fear of birth decreases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 452
Atıf : 969
2023 Impact/Etki : 0.043
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi