Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 5
BRICS-T Ülkelerinde Tarımsal Destekler ve Tarımsal Üretim Arasındaki Nedensellik İlişkisi: Bootstrap Nedensellik Analizi
2020
Dergi:  
Sosyal Araştırmalar ve Davranış Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geçmişten günümüze insanlık ciddi değişimler yaşamış olsa da tarım hala birey ve toplumların yaşamlarını sürdürebilmesi için önemli bir role sahiptir. Bu yüzden tüm ülkeler farklı düzeylerde tarıma bağımlıdır. Tarımsal üretimin milli gelire katkıda bulunmasının yanı sıra tarım sektörünün yaratmış olduğu istihdam da ekonomiye katkı sunmaktadır. Özellikle gelişmekte olan ülkeler tarım sektörünün gelişmesi için ciddi destekler sağlamaktadır. Bu doğrultuda gelişmekte olan ülkeler sınıfında bulunan BRICS-T(Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika-Türkiye) ülkelerinde tarımsal destekler ve tarımsal üretim arasındaki nedensellik ilişkisi incelenmiştir. Analiz için 2000-2016 dönemini kapsayan yıllık veriler kullanılmıştır. Tarımsal destek ve tarımsal üretim verileri OECD veri bankasından elde edilmiştir. Çalışmada Konya (2006) panel nedensellik testi kullanılmıştır. Konya (2006) testi, Zellner (1962) tarafından ortaya konulan SUR denklem tahmin yöntemini kullanır. Yatay kesit bağımlılığı bulunan heterojen paneller için geliştirilmiş olan bu test, kritik değerlerini bootstrap yöntemini kullanarak elde eder. Testin önemli bir diğer özelliği, birim kök ve eşbütünleşme gibi ön testleri gerektirmemesidir. Çalışmanın sonucuna göre; Türkiye ve Çin’de tarımsal destekler ve tarımsal üretim arasında çift yönlü nedensellik ilişkisi bulunurken Brezilya ve Rusya’da tarımsal desteklerden tarımsal üretime doğru tek yönlü nedensellik ilişkisi bulunmuştur. Güney Afrika için tarımsal üretimden tarımsal desteklere doğru tek yönlü nedensellik ilişkisi bulunurken Hindistan için herhangi bir nedensellik ilişkisi bulunmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Sosyal Araştırmalar ve Davranış Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Sosyal Araştırmalar ve Davranış Bilimleri Dergisi