Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 36
 İndirme 14
YABANCI DİL AĞIRLIKLI EĞİTİM UYGULAMASINA İLİŞKİN İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİNİN GÖRÜŞLERİ
2019
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, İngilizce öğretmenlerinin 2017-2018 eğitim-öğretim yılında MEB tarafından seçilen pilot ortaokulların beşinci sınıfında uygulanan yabancı dil ağırlıklı eğitime ilişkin görüşleri incelenmiştir. Nitel araştırma yön- temine dayalı araştırmada, örneklemin belirlenmesinde ölçüt örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Çalışmada Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki iki pilot okulda görev yapan yedi İngilizce öğretmeni örnekleme dâhil edilmiştir. Veriler, araştırmacılar tarafından geliştirilen yarı yapılandırılmış görüşme formu ile toplanmıştır. Veriler üzerinde içerik analizi yapılmıştır. Araştırmanın sonuçları, öğretmenlerin teknik, pedagojik, sosyal ve psikolojik açıdan birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını göstermektedir. Özellikle sürecin işleyişindeki MEB tarafın- dan kaynaklanan teknik aksaklıkların eğitim-öğretim etkinlikleri noktasında öğretmenleri zorladığı öğretmenlerin görüşlerinden anlaşılmaktadır. Ayrıca öğretim programındaki kazanımların, konuların ve materyallerin öğrenci seviyesine uygun olmadıkları, ancak tüm aksaklıklara rağmen öğretmenlerin öğrencilerde olumlu yönde bir ilerleme gözlemledikleri tespit edilmiştir. Araştırma sonucun- da öğretmenlerin süreç hakkında bazı olumsuz görüşleri olsa da genel anlamda olumlu yönde eğilim gösterdikleri anlaşılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

YABANCI DİL AĞIRLIKLI EĞİTİM UYGULAMASINA İLİŞKİN İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİNİN GÖRÜŞLERİ
2019
Yazar:  
Özet:

This study examined the views of English teachers on foreign language-focused education applied in the fifth class of pilot secondary schools selected by MEB in the 2017-2018 educational year. In research based on quality research, the method of measurement sampling has been used in determining the sampling. The study included a sample of seven English teachers working in two pilot schools in Kahramanmaraş’s Onikişubat district. The data was collected through a semi-configured interview form developed by the researchers. Analysis of the data has been done. The results of the study show that teachers are facing many problems from a technical, pedagogical, social and psychological point of view. In particular, the MEB in the process is understood from the opinions of teachers forced teachers at the point of educational-learning activities of the technical failures arising from the MEB side. It has also been found that the achievements in the curriculum, the subjects and the materials are not in accordance with the student level, but despite all the faults, teachers have observed positive progress in the students. The research finds that although teachers have some negative opinions about the process, it is clear that they tend to be positive in general.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.285
Milli Eğitim Dergisi