Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 47
 İndirme 12
TÜRK EDEBİYATINDA MELÂL: 1950 KUŞAĞINDA BİR BUNALTI
2015
Dergi:  
Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Melâl kavramının irdelendiği düşünce akımlarından birisi olan varoluşçuluğun ilk olarak, 19.yüzyılda Danimarkalı filozof Søren Kierkegaard tarafından felsefenin konusu olarak tartışmaya açıldığı kabul edilir. İnsanlık sorunlarını hiçlik, kaygı, yabancılaşma gibi kavramlar üzerinden açıklamaya çalışan varoluşçuluk, 1946’da bir konferansta, Fransız yazar/düşünür Jean Paul Sartre’ın sunduğu “varlık özden önce gelir” formülünü kazanmıştır. Edebiyatta varlığının en çok II. Dünya Savaşı’ndan sonra arttığı düşünülen varoluşçuluk, roman türüyle insan yaşantısını tasvir etmek konusunda özdeşleştirilmiştir. Dostoyevski’den Jean Paul Sartre’a kadar geniş bir edebiyat tarihi yelpazesinde yer edinen varoluşçuluğun Türk edebiyatına yoğun olarak 1950’lerde girdiği kabul edilmektedir ve etkisinin ağırlıklı olarak, “1950 Kuşağı” olarak adlandırılan bir grup yazarın eserlerinde hissedildiği kabul edilir. Bu çalışmada, Türk edebiyatında 1950 kuşağı roman ve öyküsünde varoluşçuluk etkisinin Demir Özlü’nün Bunaltı1 kitabı üzerinden açıklanması amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 268
2023 Impact/Etki : 0.098
Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları