Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 80
 İndirme 10
 Sesli Dinleme 1
GÖRSEL BİR ÖĞRETİM MATERYALİ OLARAK DİJİTAL ÇİZGİ ROMAN TASARIMI: GEZDİM, GÖRDÜM, ÖĞRETTİM
2020
Dergi:  
Journal of History School
Yazar:  
Özet:

Öğrencilerin farklı öğrenme stilleri vardır ve bu nedenle öğretmenlerin ders anlatırken birden çok duyuya hitap edebilmeleri gerekmektedir. Bunu yapabilmenin en kolay ve en etkili yollarından biri ise derslerde çeşitli öğretim araç ve materyallerinden yararlanmaktır. Materyaller, doğru ve gerekli yerlerde kullanıldıklarında farklı duyulara hitap ederek çoklu öğrenme ortamı sağlarlar. Günümüzde hâlâ geniş bir okuyucu kitlesine hitap eden ve inişli çıkışlı serüveninde kendine bir sanat dalı olarak sağlam bir yer edinen çizgi romanlar, yazı ve görseli bir araya getirerek etkili bir görsel materyal olma özelliği gösterirler. Bu çalışma kapsamında da Sosyal Bilgiler 6.Sınıf Etkin Vatandaşlık öğrenme alanı; “Toplumsal hayatımızda demokrasinin önemini açıklar’’ kazanımı temele alınarak 32 kareden oluşan bir eğitici çizgi roman materyali tasarlanmıştır. Çalışmada bahsi geçen kazanımın yanı sıra öğrencilerin çocuk haklarıyla ilgili farkındalıklarını artırmak da ayrı bir kazanım olarak görülmüştür. Materyal, internet üzerinden Pixton isimli çizgi roman oluşturma sitesi aracılığıyla oluşturulmuştur. Demokrasi gibi somut olmayan ve bu nedenle öğrenciler tarafından anlaşılması güç olabilecek bir kavramı ve onunla ilgili yine somut olmayan eşitlik, adalet, özgürlük, hoşgörü gibi değerleri öğrencilere aktarırken çizgi roman gibi görsel öğelerle bolca desteklenmiş ve somut bir materyalden yararlanma yoluna gidilmiştir. Ayrıca sözel konuların ağırlıklı olduğu Sosyal Bilgiler dersleri, günümüzde büyük oranda düz anlatım tekniğinin tekeline hapsolmuş durumdadır. Sosyal Bilgiler derslerini bu tekelden kurtarmak için derslerinde farklı yöntem ve tekniklerle birlikte farklı materyalleri de kullanan öğretmenlerin varlığı hayati önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, geliştirilen bu materyalin eğitim ortamlarında çizgi romanları kullanmak isteyen ya da kullanma konusunda tereddüt yaşayan eğitimcilere bir referans kaynağı olabileceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A visual teaching material as a digital chart novel design: I traveled, saw, learned
2020
Yazar:  
Özet:

Students have different learning styles and therefore teachers need to be able to address multiple senses while teaching. One of the easiest and most effective ways to do this is to take advantage of the various teaching tools and materials in the classes. Materials provide a multi-learning environment by addressing different senses when used in the right and necessary places. Nowadays, cartoons still addressing a wide audience of readers and taking a solid place as a branch of art in the downward outlet, show the character of being an effective visual material by combining writing and visual. In this context, the social information is 6. Class Active Citizenship Learning Area is designed on the basis of the achievement of "Explain the importance of democracy in our social life" a educational cartoon material consisting of 32 quarters. In addition to the achievements mentioned in the study, increasing the awareness of the students about the rights of the child was also seen as a separate achievement. The material was created via the Internet by means of the cartoon creation site called Pixton. A concept that is not concrete as democracy and therefore can be difficult to be understood by students and the values of equality, justice, freedom, tolerance that are not concrete about it are transmitted to students while the visual elements such as the cartoon have been enormously supported and taken advantage of a concrete material. Also, social knowledge courses, where the verbal subjects are focused on, are nowadays largely imprisoned in the unit of the straight narrative technique. The presence of teachers who use different materials along with different methods and techniques in their classes to rescue their classes from this unit is of vital importance. In this regard, it is believed that this developed material could be a reference for educators who wish to use or hesitate to use cartoons in educational environments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of History School

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.883
Atıf : 3.422
2023 Impact/Etki : 0.134
Journal of History School