Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 10
BAŞARILI BİR ÇEVRİMİÇİ BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN ÖRGÜTSEL VE BİREYSEL HAZIR OLMA DURUMUNUN ÖLÇÜLMESİ
2016
Dergi:  
ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Alışılagelmiş çalışma biçimleri ve çalışma yerleri kavramları son yıllardaki teknolojik gelişmeler neticesinde radikal bir değişim geçirmektedir. Bu değişim neticesinde oluşan yeni çevrimiçi sanal işbirliği dünyası sayesinde çalışanlar artık bulundukları mekanlardan bağımsız olarak aynı projelerde birlikte çalışabilme ve sanal topluluklar oluşturabilme imkanlarına sahip olabilmektedirler. Ne var ki bu değişim sürecine örgütler bireyler kadar hızlı adapte olamamaktadırlar. Birçok birey çevrimiçi topluluklarda, forumlarda akıllı telefonları ile bilgi paylaşımı yaparken; birçok örgüt içerisinde bilgi paylaşımı halen sabit telefonlar, e-postalar ve yüz yüze görüşme ile gerçekleştirilmektedir. Dolayısı ile örgütlerde başarılı bilgi paylaşım sistemleri kurulabilmesi için hazırlıklı olma durumu bireylere ve örgütlere göre değişim göstermektedir. Bu çalışmada, çevrimiçi platformlarda bilgi paylaşımını etkileyen bireysel ve örgütsel faktörler kapsamlı bir alanyazın taraması neticesinde ortaya çıkarılmışlardır. 

Anahtar Kelimeler:

Measuring Organisational Readiness For Successful Online Knowledge Sharing
2016
Yazar:  
Özet:

The way of working and workplace have been both reshaped radically by technology during the last decade, which in turn has created a new virtual world of online collaboration. The new conditions have allowed employees working in different units or geographic locations to team upon projects and build communities. Nevertheless most of the organisations have been unable to experience these changes where the traditional face to face meetings, line telephones and emails are still the only way of communication. On the other hand, many employees individually have kept up with the latest developments in the communication technologies such as exchanging knowledge by their smart phones in virtual communities like online forums and social networks. We, therefore, argue that readiness for successful knowledge sharing is differentiated between individuals and organisations. In this study, a theoretical framework and a questionnaire were developed to illustrate and measure the knowledge sharing factors from individual and organisational levels separately

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 212
Atıf : 403
2023 Impact/Etki : 0.068
ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi