Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Anadolu’daki Selçuklular Ve Beylikler Dönemi Medreseleri
2018
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Selçuklu Türklerinin hangi tarihi ve coğrafi şartlarda İran, Suriye, Türkiye, Ermenistan, Azerbaycan, Filistin topraklarında bir devlet kurduğunu, ne tür sosyo-politik zorluklarla karşılaştıklarını ve bu zorlukları Tarihimizde ilk kez “eğitimi bir devlet işi haline getirerek” çözmeye çalıştıklarının anlatmak için yapılmıştır. Selçuklular Allah (cc)’ın rızasını kazanmaya yönelik bir felsefe ile bu felsefenin tahakkukuna dönük bir eğitim politikası izlemişlerdir. Bu süreçte en tipik tedbirleri öncelikle 12 kültür merkezinde kurdukları medreselerdir. Bu medreselerde 4 tane mezhebe mensup aydınlar yetişecek, bu aydınlar hem itikadi kirliliği temizleyecek, hem Selçuklu devletinin ihtiyaç duyduğu idari personeli yetiştirecek hem de özellikle farsın Selçuklu Devleti aleyhine çıkardığı fitneyi önleyerek devletin sosyal ve kültürel temellerini sağlamlaştıracaktır. Böylece Selçuklu o topraklarda tutunmayı sürdürecektir. Selçuklu Medreseleri Selçukluların devlet felsefelerinin gerçekleşmesine hizmet eden politik kuruluşlardır. Hocası, öğrencisi fars, öğretim dili Arapça, finansmanı devletten olup, yönetimi vakıflarca yürütülen bu kurumların banisi Türkler, anavatanı İrandır. Medreseler Selçuklu Türk Medeniyetine özgü kurumlardır. Selçuklu Medreseleri eğitimin bir devlet işi olmaya başlayışına ve okulların politik amaçlar doğrultusunda kurulmasına ve faaliyet göstermesine ilişki dünya eğitim tarihinin ilk örnekleridir.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.068
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences