Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 17
 Görüntüleme 50
 İndirme 12
Tarım Alanlarının Planlaması Sürecinde SWOT Analizi Kullanımına Bir Örnek: Sandıklı İlçesi
2011
Dergi:  
Coğrafi Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya nüfusunun sürekli artması, yerleşim alanlarının da genişlemesini beraberinde getirmiştir. Önceleri tarım, orman ve otlak olarak kullanılan alanlar, günümüzde yerleşim alanlarına dönüşmeye başlamıştır. Bu durum, insanın yeryüzündeki en hayati faaliyeti olan tarımı, olumsuz yönde etkilemektedir. Tarım alanları daralma eğilimine girerken tarımsal ürünlere ihtiyaç sürekli artmaktadır. Bu nedenle, tarım alanlarının planlanması bir zorunluluk haline gelmiştir. Mekana yönelik planlama çalışmalarında yararlanılan süreçlerden biri de SWOT analizidir. SWOT analizi aracılığıyla tarım alanlarına farklı bakış açıları ile yaklaşılabilmekte ve uygun yararlanma tarzları tespit edilebilmektedir. Tarımsal potansiyel bakımından elverişli konumda olan Sandıklı ilçesindeki tarım alanlarının mevcut durumları ve doğal yapı ile ilişkileri, Sandıklı ilçesini SWOT analizinin uygulanabileceği bir idari birim durumuna getirmiştir. Doğal yapıdaki değişimler tarım alanlarını doğrudan etkilemektedir. Nerede hangi ürünün yetiştirilmesi gerektiği, hangi tarım yönteminin uygulanması gerektiği gibi bazı planlama önerilerinin geliştirilmesi, günümüzde çözülmesi gereken önemli bir problem durumundadır. Bu amaçla Sandıklı ilçesindeki tarım alanlarının mevcut durumu tespit edilecek ve yapılacak analizler yardımıyla uygun kullanım tarzları önerilecektir. Tarım alanlarına yönelik yapılan bu analizin, orman, otlak, yerleşim ve sanayi gibi diğer alanlara da uygulanması, mekanın bütünüyle planlanmasına yardımcı olacaktır

Anahtar Kelimeler:

Swot Analysis In The Planning Process Of Agricultural Areas An Example Of Its Utilization: Sandikli District
2011
Yazar:  
Özet:

The continuously growing world population is paralleled by the expansion of settlement areas. Areas which were used for agricultural purposes, forests and pastures are now turning into settlement areas. This situation has had an adverse effect on agriculture which is the most vital activity carried out by mankind. While the agricultural areas have taken a downsizing trend the need for agricultural products continues to grow. For this reason, the planning of agricultural areas has become mandatory. One of the processes taken advantage of when planning locations is the SWOT analysis. Through SWOT analysis it is possible to approach agricultural areas with a different perspective and determine appropriate beneficial methods. The present status of the agricultural areas in Sandıklı district which has a sound standing regarding agricultural potential and its relations with the natural structure has put Sandıklı district forward as an administrative unit in which the SWOT analysis can be applied. Any changes in the natural structure have a direct impact on agricultural areas. The development of various planning proposals about what crops should be grown where, what agricultural method should be applied are major problems which need to be solved. In order to resolve this matter, the present situation of the agricultural areas in Sandıklı district shall be determined and with the aid of the analysis to be carried out, appropriate utilization methods shall be recommended. This analysis which shall be carried for agricultural areas shall also be applied to other areas such as forests, pastures, settlement areas and industrial areas which shall contribute to the planning of the whole area

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Coğrafi Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 276
Atıf : 2.681
2023 Impact/Etki : 0.333
Coğrafi Bilimler Dergisi