Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
İmge Sınıflandırması için Yeni Öznitelik Çıkarım Yöntemi: Add-Tda Algısal Özet Fonksiyonu Tabanlı Evrişimsel Sinir Ağ (Add-Tda-Esa)
2019
Dergi:  
Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Evrişimsel Sinir Ağı (ESA) kullanarak, imge sınıflandırma süresini azaltan, sınıflandırma performansını kabul edilebilir değerde tutabilen bir metodu önermektedir. Ayrık Dalgacık Dönüşümü - Tekil Değer Ayrıştırmaya dayalı algısal özet fonksiyonu kullanarak Evrişimsel Sinir Ağı (ADD-TDA-ESA) adlı hibrit modelde, sınıflandırma süresini azaltmak için ESA ile birlikte ADD-TDA tabanlı algısal özet fonksiyonu kullanılmıştır. Algısal özet fonksiyonlarının en önemli özelliği imgelerin belirgin özelliklerini elde etmektir. Bu yöntemde, ilk olarak imgelerin belirgin özelliklerini elde etmek için ADD-TDA algısal özet fonksiyonu uygulanmıştır. Daha sonra belirgin özelliklerden oluşan 32x32 boyutundaki imgeler ESA’ya girdi olarak verilerek öznitelikler çıkartılıp Destek Vektör Makinesine sınıflandırma için verilmiştir. ADD-TDA-ESA yöntemi, Caltech-101 veri tabanında bulunan imgeler için uygulanmıştır. Deneysel sonuçlar önerilen ADD-TDA-ESA yönteminin %95.8 doğruluk oranına sahip olduğunu göstermiştir. Ayrıca kullanılan bu yöntem ile klasik yöntemde 241.21 saniye olan çalışma süresi 83.08 saniyeye düşmüştür. Deney sonuçları ADD-TDA-ESA yönteminin, imge sınıflandırma doğruluğunu yüksek tutarak klasik ESA’ya göre çok daha hızlı performans sergilediğini göstermektedir. 

Anahtar Kelimeler:

New Properties Output Method for Image Classification: Add-Tda Perceptive Summary Function-Based Evolutionary Neural Network (Add-Tda-Esa)
2019
Yazar:  
Özet:

This study suggests a method using the Evolutionary Neural Network (ESA), which reduces the classification time of the image, which can keep the classification performance to acceptable value. Separate Wave Conversion - In the hybrid model called the Evolutionary Neural Network (ADD-TDA-ESA) using the ADD-TDA-based algorithmic summary function, the classification time was reduced along with ESA. The most important feature of perceptive summary functions is to obtain the clear characteristics of images. In this method, the ADD-TDA algorithmic summary function was first applied to obtain the distinctive characteristics of images. Images of the size of 32x32 consisting of distinct characteristics were submitted to the ESA and submitted to the Support Vector Machine for classification. The ADD-TDA-ESA method is applied to images in the Caltech-101 database. Experimental results showed that the recommended ADD-TDA-ESA method has a 95.8% accuracy rate. The working time, which is 241.21 seconds in the classical method, was reduced to 83.08 seconds. Test results show that the ADD-TDA-ESA method has a much faster performance than the classic ESA, keeping the image classification accuracy high.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 202
Atıf : 432
2023 Impact/Etki : 0.063
Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi