Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 29
SURİYE KRİZİ EKSENİNDE TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ: GERİ KABUL ANLAŞMASI VE VİZE SERBESTİSİ
2020
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç karışıklık, kitlesel nüfus hareketlerine yol açmıştır. Türkiye, kısa bir süre zarfında, hem ev sahibi ülke hem de bir transit ülke konumuna gelmiştir. Avrupa'ya geçişlerin yoğun bir şekilde yaşandığı 2015 yılı, Türkiye-AB ilişkileri açısından bir dönüm noktası oldu. 18 Mart 2016'da imzalanan Geri Kabul Anlaşması ile her iki taraf da göç krizinin çözüm ortağı oldular. Ancak Suriyelilerin sayısının artması ve savaşın uzaması nedeniyle, koşullar ve perspektifler yıllar içinde değişmeye başladı ve hem Avrupa içinde hem de Türkiye ile fikir ayrılıkları yaşanmasına neden oldu. Anlaşma yükümlülüklerinin Türkiye tarafından tam olarak yerine getirilmesine karşın, AB’nin taahhüdü olan vize serbestisinin hala gerçekleşmemiş olması ve 6 Milyar Avroluk Mali desteğin zamanında ve düzgün bir şekilde gönderilmesinde yaşanan eksiklikler; normal şartlarda kalıcı ve yük paylaşımı odaklı olması gereken insani bir meselenin finansal ve politik bir yaklaşımla ele alınmış olması gerçeğiyle birleşince, işbirliği paradigmasında eksen kaymasına yol açmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Turkey-eu Relations In Context Of Syrian Crisis: Readmission Agreement and Visa Liberalization
2020
Yazar:  
Özet:

Internal disorder in Syria, started in 2011, led to mass population movements. Turkey, soon, became both a host and a transit country for migrants. 2015, when transitions to Europe heavily intensified, was the year of revival in terms of Turkey-EU relations. With Readmission Agreement, signed on March 18, 2016, both sides became solution partners of the migration crisis. But by virtue of the increasing number of the Syrians and the prolonging war, conditions and the perspectives started to change in years and aroused divergence both within Europe and Turkey. Despite Turkey committed its obligations in full, EU still unrealized its commitment of visa liberalization and there happened many problems in allocating promised financial support in time and properly. Combined with these; handling a humanitarian issue in a financial and political approach, has led to a shift in cooperation paradigm which had normally been supposed to be permanent and burden-sharing centered.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 650
Atıf : 2.690
2023 Impact/Etki : 0.149
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute