Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 1
Gelişimsel psikopatolojinin bakış açısıyla disosiyasyon
2010
Dergi:  
Kriz Dergisi
Yazar:  
Özet:

Disosiyasyon bütünlük halindeki bilinç, bellek ve çevrenin algılanması süreçlerinde ayrışma olarak tanımlanmaktadır (APA 1994). Disosiyasyon olgusu klinik uygulamalarda disosiyatif bozukluklar başlığı altında ele alınmasına karşın gelişimsel açıdan çok daha geniş bir nosyonu temsil etmektedir. Psikiyatrik bozuklukların gelişimsel bir süreç izlemesi ve psikiyatrik tanının gelişimsel sürece ilişkin sonuç değişkeni olması nedeniyle, ruhsal rahatsızlıkların altında yatan etiolojik süreçlerin yeterince anlaşılabilmesi adına, araştırmacı ve klinisyenlerin ilgilerini gelişimsel süreç üzerinde yoğunlaştırmalarına sebep olmuştur. Bu anlamda gelişimsel psikopatoloji nörobiyoloji, psikiyatri, genetik, gelişim psikolojisi ve antropoloji gibi pek çok disiplinden elde edilen bulguları bütünleştirerek psikopatolojiye ilişkin çok boyutlu bir nosyon sunmaktadır. Bu derlemede patolojik ve patolojik olmayan disosiyasyonun gelişimsel süreçte izlediği değişim çizgisinin keşişim ve ayrım noktaları, gelişimdeki süreklilik ve süreksizlikler, ve psikopatolojinin altında yatan temel etkenler gelişimsel psikopatolojnin bakış açısıyla irdelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kriz Dergisi

Dergi Türü :   other

Kriz Dergisi