Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Planning Process for Drinking Water Resource Protection: A Case Study of Kartalkaya Dam Basin
2018
Dergi:  
Türkiye Su Bilimi ve Yönetimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Güvenli içme suyuna erişim kamu sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle, vatandaşlara güvenli içme suyunu devamlı sağlayabilmek için bahse konu su kaynaklarının korunması devletlerin en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Ancak, içme suyu kaynakları kirlilik, aşırı su kullanımı, iklim değişikliği ve benzeri nedenlerle önemli riskler altındadır. Bu risklerin azami düzeye indirilmesi için kaynakta koruma çalışmaları en etkili planlama yaklaşımı olarak kabul edilmektedir. Bu çalışmada, Kartalkaya Barajı su kaynaklarının korunmasına yönelik yapılan planlama çalışmalarının teorik çerçevesini değerlendirmek üzere bir vaka çalışması olarak seçilmiştir. Kartalkaya Barajı, Gaziantep için tek yüzeysel içme suyu kaynağı olmakla birlikte havzadaki kirletici faaliyetler nedeniyle barajdaki su kalitesi bozulma riski altındadır. Bu durum, Kartalkaya Baraj Havzasında içme suyu koruma planının yürütülmesi ihtiyacını doğurmuş olup; bahse konu plan ile havzadaki kirletici risklerinin kabul edilebilir seviyelere gelmesini sağlayacak eylemlerin belirlenmesi ve önceliklendirilmesi amaçlanmıştır. Bu çalışma kapsamında, öncelikle havzanın özellikleri ve mevcut su kalitesinin durumu değerlendirilmiştir. Alternatif gelecek senaryoları için su kalitesini öngörmek maksadıyla birleşik su kalite modeli geliştirilmiştir. Model sonuçları, toplam azotun % 50 toplam fosforun ise % 25 azalması durumunda Kartalkaya Barajı’nın mezotrofik olacağını ortaya koymuştur. Belirlenen oranlara dayanarak kirliliğin azalmasını sağlayacak tedbirler geliştirilmiştir. Fayda-maliyet analizi neticesinde önerilen tedbirlerin uygulanabilir olduğu sonucuna varılmıştır.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Su Bilimi ve Yönetimi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 59
Atıf : 108
Türkiye Su Bilimi ve Yönetimi Dergisi