Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
Yerel Sosyobilimsel Konularda Kavram Karikatürleri Aracılığıyla Sekizinci Sınıf Öğrencilerinin Argüman Kalitelerinin Geliştirilmesi
2021
Dergi:  
Fen Bilimleri Öğretimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öğrenciler karşılaştıkları sosyobilimsel konularla SBK ilgili bir karara varırken derinlemesine bir tartışma yani argümantasyon süreci yaşarlar. Bu araştırmada, yerel SBK’de hazırlanan kavram karikatürlerinin, öğrencilerin argüman kalitelerine etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Tek grup ön test-son test yarı deneysel desenin benimsendiği araştırmanın örneklemini 25 sekizinci sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Çalışmada nehir tipi hidroelektrik santral HES , organik çay ve yeşil yol konularında toplam dokuz adet kavram karikatürü geliştirilmiştir. Öğrencilerin SBK hakkındaki argümanları sınıf uygulamalarından önce ve sonra yazılı olarak, açık uçlu sorularla belirlenmiştir. Elde edilen veriler ise bir rubrik yardımıyla analiz edilmiştir. Araştırma bulguları, kavram karikatürü uygulamalarının öğrencilerin argüman kalitelerini geliştirdiğini göstermiştir. Bu gelişim, kavram karikatürlerinin uygulanması sonucu yerel SBK hakkında farklı bakış açıları sunarak etkili bir akıl yürütme ortamı sağlayan sınıf içi tartışmaların sonucudur. Öğrencilerin argüman kalitelerinin daha çok gelişebilmesi için öğretim programlarında, günlük hayatlarında gözlem ve deneyime sahip oldukları yerel SBK’ye daha çok yer verilmesi önerilmektedir

Anahtar Kelimeler:

Development Of Eighth Grade Students' Argument Quality Through Concept Cartoons On Local Socioscientific Issues
2021
Yazar:  
Özet:

Students go through an in-depth discussion and argumentation process, while deciding on socioscientific issues SSIs . In this study, it was aimed to examine the effect of concept cartoons about local SSIs on students' argument quality. The sample of the study, in which a single group pretest-posttest quasi-experimental design is adopted, consists of 25 eighth grade students. In the study, a total of nine concept cartoons were developed about river type hydroelectric power plant HEPP , organic tea and green road. Students' arguments about SSIs were determined with openended questions by writing before and after classroom applications The obtained data were analyzed with a rubric. Research findings showed that concept cartoons practices about the local SSIs improved students' argument quality. This development is the result of in-class discussions where concept cartoons provide an environment for multiple reasoning development by presenting different perspectives on local SSIs. To improve students’ argument quality, it is suggested that local SSIs, where they have observation and experience in their daily lives, should be included more in the curriculum

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Fen Bilimleri Öğretimi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 161
Atıf : 984
2023 Impact/Etki : 0.531
Fen Bilimleri Öğretimi Dergisi