Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 45
 İndirme 14
Bir Yumuşak Güç Kaynağı Olarak Türkiye’deki Çin Medyası
2016
Dergi:  
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda küresel ekonomide güçlü bir aktör haline gelen Çin; gücünü “yumuşak güç” kaynaklarıyla desteklemek için yoğun bir çaba harcamaktadır. Yumuşak güç stratejisinin “dışa açılmaya” dönüşmesiyle birlikte, medya yeniden yapılandırılmış, yeni strateji ekseninde kullanılmaya başlanmıştır. Çin, imajını yeniden inşa etmek amacıyla Türkiye’de de medyayı kullanmaktadır. Çin yönetimi, Türkiye’de televizyon, radyo, dergi gibi geleneksel medyanın yanında yeni medyayı da etkili bir biçimde hayata geçirmiştir. Makalenin temel varsayımı, Çin’in yumuşak güç stratejisi tam olarak anlaşılmadan Türkiye’deki medya faaliyetlerinin anlaşılamayacağı; Çin’in Türkiye’deki medya faaliyetlerini bu strateji çerçevesinde gerçekleştirdiğidir. Çalışma, Çin’in, Türkiye’deki medyaya yatırımlarını, “yumuşak güç” kavramına odaklanarak incelemektedir. Bu çerçevede, Çin’in Türkiye’deki yayınları klasik niteliksel inceleme yöntemiyle analiz edilmiştir. Çalışmada, Çin medyasının Türkiye’deki yayınlarının tarihsel gelişimi, hangi medya araçlarının daha fazla kullanıldığı, ne tür programlarla hangi mesajların verildiği üzerinde yoğunlaşılmıştır. Bu kapsamda, Çin’in Türkiye kamuoyuna yönelik yaptığı radyo, televizyon, dergi ve yeni medya yayınları incelenmiş, ayrıca doküman analizi ve görüşmeler yapılmıştır. Çalışma kapsamında, Çin’in Türkiye’deki medya faaliyetlerinin, yumuşak güç stratejisi ve 2001 yılında açıkladığı medyada “dışa açılma” stratejisiyle uyumlu olduğuna yönelik bulgulara ulaşılmıştır. Çin’in bu strateji çerçevesinde, “barışçıl, yardımsever, insan haklarına saygılı ve gelişmiş bir ülke” imajını yerleştirmeye çalıştığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 739
Atıf : 2.869
2023 Impact/Etki : 0.611
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi