Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 44
 İndirme 5
TİTANYUM ÜZERİNE KAPLANAN CA3(PO4)2 BİLEŞİĞİNİN BİYOMEKANİK ÖZELLİKLERİ
2014
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde önemi ve uygulama alanı gittikçe artan biyouyumlu, güvenilir ve etkin olan biyomalzemeler, insan vücudundaki organ ya da canlı dokuların işlevlerini yerine getirmek veya desteklemek amacıyla kullanılan malzemeler olup, sürekli olarak veya belli aralıklarla vücut sıvıları ile temas halindedirler. En önemli özellik biyouyumluluk olup, yapısal ve yüzey uyumluluğu olmak üzere iki şekilde incelenebilirler. Yüzey uyumluluğu, bir biyomalzemenin vücut dokularına fiziksel, kimyasal ve biyolojik olarak uygun olmasıdır. Yapısal uyumluluk ise, malzemenin vücut dokularının mekanik davranışına sağladığı optimum uyumdur. Titanyum ve alaşımları yüksek mekanik özellikleri, düşük elastiklik modülü, yüksek korozyon direnci ve mükemmel vücut uyumluluğundan dolayı biomedikal ortopetik implant uygulamaları için en iyi malzemelerden biridir. Sert doku implantları olarak kullanılan diğer bir malzeme grubuda kalsiyum fosfat malzemeler kemik, diş ve diş minesi dokusunun inorganik yapısını oluşturan bir seramik olup, biyouyumluluğu nedeniyle yapay kemik olarak çeşitli protezlerin yapımında, çatlak ve kırık kemiklerin onarımında ve metalik biyomalzemelerin kaplanmasında kullanılmaktadır. Bu çalışmada, kalsiyum kaynağı olarak, kalsiyum klorid dihidrat (CaCl2 H2O), fosfat kaynağı olarak tri sodyum fosfat (Na3PO4 12H2O) kullanılarak SILAR(Successive Ionic Layer Adsorption and Reaction) tekniği ile kalsiyum fosfat titanyum yüzey üzerine büyütülmüştür. Kaplama öncesi saf titanyum yüzeyine aşındırıcı zımpara uygulanmış ve nitrik asit ve distile su ile pasivizasyon işlemi yapılmıştır. Titanyum altlık üzerine daldırma yöntemi ile üniform kalınlıkta tabaka kaplanmıştır. Titanyum üzerinde biriktirilen kalsiyum fosfat, taramalı elektron mikroskobu(SEM), X-Işını Kırımı(XRD), tribolojik ve elekrokimyasal özellikleri incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Biomechanical characteristics of the CA3(PO4)2 containing titanium
2014
Yazar:  
Özet:

Biomaterials, which are increasingly bioactive, reliable and effective, are materials used to perform or support the functions of organs or living tissues in the human body and are constantly or at certain intervals in contact with body fluids. The most important feature is biocompatibility, and they can be studied in two ways: structural and surface compatibility. The surface compatibility is that a biomalcemic is physically, chemically and biologically suitable for the body tissues. Structural compatibility is the optimal compatibility that the material provides to the mechanical behavior of the body tissues. Titanium and alloys are one of the best materials for biomedical ortopedic implant applications due to their high mechanical properties, low elasticity module, high corrosion resistance and excellent body compatibility. In another group of materials used as hard tissue implants, calcium phosphate materials are a ceramic that forms the inorganic structure of the bone, tooth and tooth minus tissue, and is used in the production of various proteins as artificial bone due to its biocompatibility, in the repair of broken and broken bones and in the covering of metallic biomaterials. In this study, as a source of calcium, calcium chloride dihydrate (CaCl2 H2O) was expanded on the surface of calcium phosphate titanium with the technique SILAR (Successive Ionic Layer Adsorption and Reaction) using tri sodium phosphate (Na3PO4 12H2O) as a source of phosphate. Pre-covering purely titanium surface is applied and passivization process with nitric acid and distillated water is made. The method of immersion on the titanium substrate is covered in uniform thickness layer. Calcium phosphate accumulated on titanium has been studied, scanned electron microscope(SEM), X-work breakdown(XRD), tribolological and electrochemical properties.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 986
Atıf : 2.261
2023 Impact/Etki : 0.129
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi