Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
CORROSION INHIBITION EFFECT OF SOME AMINO SUBSTITUTED THIADIAZOLES ON COPPER: QUANTUM CHEMICAL STUDY
2015
Dergi:  
Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry
Yazar:  
Özet:

Bakır ve bakır esaslı alasımlar, modern endüstrilerin temelini olusturduklarından dolayı, ciddi bir öneme sahiptirler. Pirinç, gemi güvertesi yoğunlastırıcıları, enerji santrali yoğunlastırıcıları ve petrokimyasal ısı değistiricilerinde yaygın bir sekilde kullanılmaktadır [1]. Tiyadiyazoller, pek çok alanda önemli bir bilesik sınıfı olup önceki zamanlarda metaller ve alasımları için korozyon inhibitörleri olarak bildirilmistir [2-8]. Son zamanlarda, Joseph Raj ve arkadasları [9] doğal deniz suyunda üç adet amino tiyadiyazol türevinin pirinç için azaltma etkinliklerini incelemistir. Kuantum kimyasal özellikler ile bu bilesiklerin korozyon azaltma özellikleri arasında henüz bir bağlantı kurulmamıstır. Bu çalısmada, üç adet amino tiyadiyazol türevinin (2-amino-5-etil-1,3,4-tiyadiyazol, AETD; 2-amino-5-etiltiyo-1,3,4-tiyadiyazol, AETTD ve 2-amino-5-tert-butil-1,3,4-tiyadiyazol, ATBTD) bakır alasımı olarak bilinen pirinçte korozyon inhibitörü olarak kullanılması hem gaz, hem de su fazında B3LYP/6-31G(d,p) ve B3LYP/6-31++G(d,p) baz setleri kullanılarak DFT yöntemi ile çalısılmıstır. En yüksek dolu moleküler orbital enerjisi (EHOMO), en düsük bos moleküler orbital enerjisi (ELUMO), enerji farkı (ΔE= ELUMO - EHOMO), toplam negatif yükün toplamı (TNC), elektronegatiflik (χ), global sertlik (ɳ), yumusaklık (ϭ), iletilen elektronların kesri (ΔN) ve proton afinitesi (PA) gibi kuantum kimyasal parametreler hesaplanmıstır. Bunun dısında, incelenen amino tiyadiyazol türevlerinin bakır metali ile etkilesim enerjileri elde edilmistir. Bütün yapılar için tiyadiyazol halkası üzerindeki sübstitüent türleri ve konumlarının etkisi de bütün yapılar için incelenmistir. Sonuç olarak, incelenen amino tiyadiyazol türevlerinin azaltma etkinliği, sübstitüe grupların artan elektron donör karakteristiği ile artmaktadır. Arastırılan amino tiyadiyazol türevlerinin kuantum kimyasal parametreleri ve deneysel azaltma etkinlikleri arasında iyi bir bağlantı kurulmustur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 843
Atıf : 321
2023 Impact/Etki : 0.03
Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry