Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 28
 İndirme 1
KENTLEŞME VE ÇEVRE SORUNLARI DİSİPLİNİNİN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ
2021
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada; Türkiye’deki üniversitelerin farklı fakültelerinde Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Politikaları alanında görevli öğretim üyelerinin bibliyometrik analizi yapılmıştır. Öğretim üyelerinin seçiminde YÖK Akademik veri tabanında anahtar kelime olarak Yerel Yönetimler Kent ve Çevre Politikalarını tanımlayan öğretim üyeleri esas alınmıştır. Sonuçta 29.12.2020 tarihi itibarı ile bu koşula uyan 83 ayrı üniversitede görev yapan 165 öğretim üyesi tam sayım tekniği ile analiz edilmiştir. Bu öğretim üyelerinin 53’ünün Profesör, 36’sının Doçent ve 76’sının Doktor Öğretim Üyesi olduğu anlaşılmıştır. Üniversitelerin sahip olduğu öğretim üyesi sayısına ve unvanlarına göre yapılan Öğretim Üyesi Güç Katsayısı hesabında ise Marmara Üniversitesi 12,25 puanla birinci, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 8,75 puanla ikinci, Ankara Üniversitesi ise 8 puanla üçüncü sırada yer almıştır. Öğretim üyelerinden lisansüstü eğitiminin herhangi bir aşamasını yurt dışında yapanlarla tamamını Türkiye'de yapanların akademik ilerlemelerdeki ortalama bekleme süreleri de hesaplanmıştır. Öğretim üyelerinden yüksek lisans eğitiminin herhangi bir aşamasını yurt dışında yapanların ortalama bekleme süresi doktoradan Doktor Öğretim Üyesi unvanını elde etmede 2,5 yıl, Doktor Öğretim Üyeliğinden Doçentlik unvanını kazanmada ise 5,88 yıl olmuştur. Aynı süreler lisansüstü eğitiminin tamamını Türkiye’de yapan öğretim üyeleri için ise sırasıyla 1,65 ve 6,4 yıl olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 343
2023 Impact/Etki : 0.022
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)