Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 7
Geleneksel Olarak Üretilen Adıyaman Peynirinin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
2019
Dergi:  
ADYUTAYAM Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Adıyaman merkez ve ilçelerinden toplanan 15 adet Adıyaman peyniri örneği, materyal olarak kullanılmıştır. Peynirler bazı fiziksel-kimyasal kuru madde, pH, tuz ve mikrobiyolojik toplam aerobik mezofilik bakteri, laktik asit bakterileri, maya-küf, koliform, Micrococcus-Staphylococcus analizlere tabi tutulmuştur. Analizler sonucu örneklerin ortalama pH, kuru madde, tuz ve kuru maddede tuz değerleri sırası ile 6.57, % 55.30, % 5.40, % 9.51 bulunmuştur. Ayrıca ortalama toplam aerobik mezofilik bakteri TAMB , laktik asit bakteri LAB , maya-küf, koliform ve Micrococcus-Staphylococcus sayıları sırası ile 7.44, 6.67, 5.23, 7.18, 6.83 log kob/g olarak belirlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre Adıyaman peynirlerinin tuz içeriği bakımından ilgili standarda uygun olmadığı saptanmıştır. Ayrıca, örneklerin bazı mikrobiyolojik kriterler yönünden özellikle koliform grubu ve Micrococcus-Staphylococcus türü bakteri tüketime uygun olmadığı tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Some Physical, Chemical and Microbiological Properties Of Tradiotional Adiyaman Cheese
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, 15 Adıyaman cheese samples collected from center and districts of Adıyaman were used as material. Cheese samples were subjected to some physical-chemical dry matter, pH, salt and microbiological total aerobic mesophilic bacteria, lactic acid bacteria, yeastmold, coliform, Micrococcus-Staphylococcus analyzes. The average pH, dry matter, salt and salt in dry matter values of samples were found to be 6.57, 55.30 %, 5.40 % and 9.51 %, respectively. Moreover, the mean total aerobic mesophilic bacteria TAMB , lactic acid bacteria LAB , yeast-mold, coliform and Micrococcus-Staphylococcus counts of samples were counted as 7.44, 6.67, 5.23, 7.18, 6.83 log cfu/g, respectively. As a result, it was concluded that the samples was not in accordance with standards in terms of salt content. Besides that, it is determined that the samples were not suitable for consumption in terms of some microbiological criteria especially coliform group and MicrococcusStaphylococcus type bacteria

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










ADYUTAYAM Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

ADYUTAYAM Dergisi