Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 83
 İndirme 23
Yapay Zekâ ve Sanat Uygulamaları Üzerine Güncel Bir Değerlendirme
2020
Dergi:  
Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma dijitalleşen kültürün oluşmasıyla birlikte varlığını her geçen gün güncelleştirerek ortaya koyan dijital sanatın bugün geldiği nokta ve yarın varacağı uzamlara odaklanmaktadır. Bu bağlamda ele alınan çalışma, dijitalleşen sanatın gittikçe posthuman (insanötesi) olma idealine ulaşma hedefinde olduğu öngörüsü üzerine oluşturulmuştur. Ek olarak, ileri düzey teknolojik gelişmelerle birlikte ortaya çıkan bu yeni kavramlara doğru evrilmeye başlayan sanatsal düşünce biçimlerimizin üzerine yapılan bir araştırma özelliği taşımaktadır. Gelişen teknoloji ve bilgisayar devrimi, 21. yüzyılın yeni arayış içerisinde olan sanat dünyasını ve sanatçıları etkileyerek farklı eserler verme fırsatı sağlamıştır. Teknolojinin gelişimiyle paralel olarak ilerleyen bilgisayar ve yazılım teknolojisi, bu medyuma ilgi duyan bazı sanatçıların yaratımlarını algoritma, yapay zekâ gibi olgular üzerinden kurgulamalarına ve inşa etmelerine olanak sağlamıştır. Bu bilgiler ışığında ele alanın çalışma kapsamından algoritma ve yapay zekâ olgusunun günümüz sanatındaki açılımlar üzerindeki etkinliği tartışılmış ve konu özelindeki sanatsal uygulamalara yer verilerek örnekler üzerinden değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

A Current Assessment of Artificial Intelligence and Art Applications
2020
Yazar:  
Özet:

This study focuses on the extension of the digital art, which is updated every day with the formation of the digitalized culture, where it comes today and where it will come tomorrow. The study discussed in this context is based on the prediction that digitalized art is aimed at achieving the ideal of becoming more and more posthuman. In addition, it carries a research feature on our artistic thinking forms that begin to evolve towards these new concepts that emerged along with advanced technological developments. The advanced technology and computer revolution has provided the opportunity to give different works by influencing the art world and the artists that are in the new search of the 21st century. Computing and software technology, which advances in parallel with the development of technology, has enabled some artists interested in this media to set up and build their creations through facts such as algorithm, artificial intelligence. In light of this information, the effect of the algorithm and artificial intelligence facts on the openings in today's art has been discussed from the study scope of the subject and the subject-specific artistic applications have been evaluated through examples.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Sanat ve Tasarım Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 781
Atıf : 3.514
2023 Impact/Etki : 0.154
Sanat ve Tasarım Dergisi