Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 22
 Görüntüleme 34
 İndirme 6
İnsan Kaynakları Yöneticilerinin İş Becerikliliklerinin İşe Adanmışlıkları Üzerine Etkisi
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Türkçe yazında üzerinde yeni yeni çalışmalar yapılmaya başlanmış olan İş Becerikliliği kavramı ele alınmıştır. Bu kapsamda İş Becerikliliği bağımsız değişken olmak üzere İşe Adanmışlık üzerine olan etkisi araştırmaya konu edilmiştir. Araştırmanın örneklemi, Akdeniz bölgesinde çeşitli il ve sektörlerde çalışan insan kaynakları yöneticilerinden oluşturulmuştur. Bu kapsamda 230 yöneticiden elde edilen verilerle çalışma gerçekleştirilmiştir. Araştırmada, çalışanların İş Becerekliliğini ölçmek amacıyla Tims ve arkadaşları (2012) tarafından geliştirilip, Akın ve arkadaşları (2014) tarafından Türkçeye uyarlanan 21 maddelik ölçek kullanılmıştır. Çalışanların İşe Adanmışlıkları ise Schaufeli ve Bakker (2003) tarafından geliştirilen ve Özkalp ve Meydan (2015) tarafından Türkçeye uyarlanan 9 maddelik ölçek ile ölçülmüştür. Çalışmada SPSS 22 ve LISREL 8.80 istatistik paket programları kullanılarak analizler gerçekleştirilmiştir. Betimleyici istatistikler ile korelasyon ve regresyon analizleri bu çalışmada kullanılmıştır. Araştırma sonucunda İş Becerikliliğinin Yapısal İş Kaynaklarını Artırma, Sosyal İş Kaynaklarını Artırma ve Zorlayıcı İş Gerekliliklerini Artırma boyutlarının, İşe Adanmışlık boyutları üzerinde pozitif yönlü ve anlamlı etkileri tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Human Resource Manager’s Job Crafting On Work Engagement
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the concept of Job Crafting, which has begun to be made in Turkish literature, has been discussed. In this context, the impact of Job Commitment on Work Commitment, which is an independent variable, has been investigated. The sample of the study is composed of human resources managers working in various provinces and sectors in the Mediterranean region in Turkey. In this context, data were obtained from 230 managers. In order to measure the job crafting of employees, a 21-item scale which was developed by Tims et al. (2012) and adapted to Turkish by Akın et al. (2014) was used. Work engagement is measured by the 9-item scale developed by Schaufeli and Bakker (2003) and adapted into Turkish by Özkalp and Meydan (2015). In this study, SPSS 22 and LISREL 8.80 statistical packages were used. Descriptive statistics and correlation and regression analyzes were used in this study. As a result of the research; The positive and significant effects of increasing structural job resources, increasing social job resources and increasing the challenging job demands on work engagement’s dimensions have been determined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.926
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi