Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
Muhammed el-Furati’nin Şiirlerinde Ötekileşme Hissinin Tezahürü Edebi Araştırma
2021
Dergi:  
Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

لقد أصبح الاغتراب في العصر الحديث موضوعاً محورياً... وقد بدأ هذا الموضوع في مختلف تنوعاته ينتشر من خلال الفكر النقدي والتحليلي الأدبي بشكل خاص في مختلف الثقافات والتيارات الأدبيّة البارزة، فكما هو متأصل في الثقافة الغربيّة كذلك أضحى في الثقافة العربيّة؛ إذ نجد بذوره لدى كثير من المفكرين العرب تعبيراً عن إحساسهم بالعجز الداخلي في علاقاتهم الذاتيّة والنفسيّة والاجتماعيّة؛ إذ هو حالة اللاقدرة أو العجز التي يعانيها المبدع والشاعر فيرسمها في شعره لوحاتٍ متعددةَ الأنماطِ والأشكال، يحاول من خلالها رصدَ تلك الظاهرة والتعبيرَ عنها في مظهر من مظاهر سيطرتها وتجلِّيها في النَّص الشِّعري.( ) وقد قسم البحث إلى ثلاثة مباحث، فأمّا المبحث الأول فقد خُصِّص لدراسة مظاهر الاغتراب بين اللغة والاصطلاح، والعلاقة بين الاغتراب والصورة الشعرية، وربطها بجماليات الأدب، وأمّا المبحث الثاني فقد خُصِّص لدراسة مظاهر الاغتراب الداخلي المتمثل بعوالم الشاعر الذاتية والخاصة، وانعكاساته في الفنّ الشعريّ بين الخيبة والتشاؤم، وأمّا المبحث الثالث خُصِّص لدراسة مظاهر الاغتراب الخارجي وفق معناه المترابط بالواقع والآخر لعلاقة المبدع والشاعر بالآخر ومحاورها، ثم انتهى البحث بخاتمة اشتملت على أهم النتائج التي توصلت إليها الدراسة.

Anahtar Kelimeler:

The poetry of Muhammad al-Furati
2021
Yazar:  
Özet:

This literary study aims to reveal the tendency of poetry as a poetic phenomenon in the life of the poet (Muhammad al-Furati), a tendency toward a world far from reality, a tendency toward a world far from reality, a tendency toward a world far from reality, a tendency toward a world far from reality, a tendency toward a world far from reality, a tendency toward a world far from reality, a tendency toward a world far from reality. In general, it is not a sense of self-reliance. On the contrary, it is the psychological reflection of the personality in the environment in which self-release is dominated while living within the society without leaving its homeland. Since there is a sense of loneliness and psychological emptiness in a person, disappointment and frustration have become prisoners, the appearance of external self-exclusion and exclusion is linked to the poet’s relationship with society and people. The sense of alienation constitutes a subjective and existential fragment in the poet’s poetry. That’s why poetry has a wide and open sphere in the world of self-reliance. However, it carries the consciousness of reality, the existence of self and the image of others. In the end, the poem translates this vision to us as impressive and creative.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Özet:

Özet Bu edebi çalışma şairin (Muhammed el-Furati) hayatında şiirsel bir fenomen olarak ötekileşmeyi, gerçeklikten uzak bir dünyaya doğru bir eğilim, kabul edilme ve reddedilme, üzüntü ve acı arasında sahip olduğu çelişkili duygu ve düşünceler, gerçeklikten uzak, arzulanan bir dünyaya yönelme eğilimini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Genel anlamda ötekileşme için gurbet hissi denilmez. Aksine, kendi vatanından ayrılmadan toplum içinde yaşadığı halde ötekileştirmenin hâkim olduğu ortamdaki kişiliğin oluşturduğu psikolojik yansımasıdır. Kişide yalnızlık ve psikolojik boşluk duygusu olduğu için, hayal kırıklığı ve karamsarlığın esiri olmuş, dıştan ötekileştirilmesi ve dışlanma görünümü şairin toplum ve insanlarla olan ilişkisiyle bağlantılıdır. Yabancılaşma hissi şairin şiirinde öznel ve varoluşsal bir saplantı oluşturmaktadır. Bu yüzden şiir, ötekileşme dünyasında geniş ve iç açıcı bir alana sahiptir. Bununla birlikte gerçekliğin farkındalığını, benliğin varlığını ve ötekinin imgesini taşımaktadır. Sonunda ise şiir bu vizyonu bize etkileyici ve oluşturucu olarak aktarmaktadır.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 214
Atıf : 178
2023 Impact/Etki : 0.074
Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi