Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Hanif Kureishi’nin Varoşların Budası Adlı Romanında Etnik Karikatürler ve Ulusaşırı Kimlik
2023
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Hanif Kureishi’nin Varoşların Budası (1990) adlı romanında komik etnik karikatürlere odaklanmakta ve bu karikatürlerin yapımının ve yapıbozumunun kimlik kavramının ötesine geçtiğini tartışmaktadır. Kureishi’nin bu eseri, Hintli bir babası ve İngiliz bir annesi olan Karim’in yaşamından dört yılı öykü edinir. Karim’in melez etnik kökeninden dolayı yaşadığı kimlik çatışması onun İngiliz toplumuna uyum sağlamasını engeller. Eser, 1970ler İngiltere’sinin gergin politik ve sosyal ikliminde, Karim ve diğer göçmen karakterlerin kimlik karmaşalarını anlatır. Roman, Karim’in bakış açısıyla anlatıldığı için onun mizahi dünya görüşü, özellikle etnik benliklerin karikatürize edilmiş versiyonları olan komik karakterler üretmektedir. Bu çalışma, Varoşların Budası adlı romanda, komik etnik karikatürlerin yapımı ve yapıbozumu vasıtasıyla üretilen mizahın değişen yönünün eserdeki etnik karakterlerin ulusaşırı kimliklerini ortaya çıkardığını tartışmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Ethnic Caricatures and Transnational Identity In Hanif Kureishi’s The Buddha Of Suburbia
2023
Yazar:  
Özet:

This study focuses on comic ethnic caricatures in Hanif Kureishi’s The Buddha of Suburbia (1990) and argues that the construction and deconstruction of these caricatures transcend the concept of identity. Kureishi’s novel narrates four years in the life of Karim, who is born to an Indian father and an English mother. Karim’s identity conflict due to his mixed racial background prevents him from fitting in the British society. The novel revolves around Karim’s and other immigrant characters’ identity conflicts in the tense political and social climate of 1970s Britain. As the novel is narrated from Karim’s perspective, his humorous perspective of the world produces comic characters, which are particularly caricatured versions of ethnic identities. This study argues that the shifting direction of humour generated by the construction and deconstruction of comic ethnic caricatures exposes the transnational sensibility of ethnic identities in The Buddha of Suburbia.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.272
Atıf : 13.507
2023 Impact/Etki : 0.345
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi