Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 35
 İndirme 7
Bazı Çok Yıllık Çim (Lolium perenne L.) Çeşitlerinde Tuz Stresinin Çimlenme ve Erken Fide Gelişimi Üzerine Etkisi
2018
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Fizyolojisi Laboratuvarında yürütülmüştür. Araştırmada APPLE GL, ECOLOCIG, BARMINTON ve SOLSTIC II çok yıllık çim (Lolium perenne L.) çeşitleri bitki materyali olarak kullanılmıştır. Deneme tesadüf parselleri deneme deseninde faktöriyel düzende ve 4 tekerrürlü olarak kurulmuştur. Çok yıllık çim çeşitlerinin tuz stresine tepkisini belirlemek amacıyla, 0, 50, 100, 150 ve 200 mM NaCl tuz konsantrasyonları uygulanmıştır. Araştırmada çimlenme oranı, çimlenme indeksi, ortalama çimlenme süresi, sap uzunluğu, kök uzunluğu, sap yaş ağırlığı ve kök yaş ağırlığı incelenmiştir. İncelenen özelliklerden, çimlenme oranı, çimlenme indeksi, ortalama çimlenme süresi, sap uzunluğu, kök uzunluğu, sap yaş ağırlığı ve kök yaş ağırlığı değerleri çeşitlere bağlı olarak istatistiksel olarak farklılık göstermiştir.  İncelenen tüm özellikler artan tuz konsantrasyon düzeylerinden olumsuz etkilendiği ve bu etkinin istatistiksel olarak önemli olduğu belirlenmiştir. Araştırma sonucunda tuzluluk koşullarda daha iyi çimlenme ve fide gelişimi gösteren SOLSTIC II çeşidin tuzlu koşullarda tercih edilebileceğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Salt Stress in Some Multi-Year Grass (Lolium Perenne L.) Sorts on Growth and Early Fide Development
2018
Yazar:  
Özet:

This study was conducted at the Laboratory of Plant Physiology at the Ziraat Faculty of Mustafa Kemal University. In the research, the varieties of APPLE GL, ECOLOCIG, BARMINTON and SOLSTIC II multi-year grass (Lolium perenne L.) were used as plant material. Test random parsels are set in the test pattern in factorical order and 4 wheels. To determine the reaction of multi-year grass varieties to salt stress, 0, 50, 100, 150 and 200 mM NaCl salt concentrations have been applied. The study studied the greening rate, the greening index, the average greening time, the sape length, the root length, the sape age weight and the root age weight. From the characteristics reviewed, the grinding rate, the grinding index, the average grinding time, the sape length, the root length, the sape age weight and the root age weight values varied statistically depending on the variety.  All the characteristics reviewed have been determined to be negatively affected by increased salt concentration levels and this effect is statistically important. The research has shown that the SOLSTIC II variety, which shows better grinding and fide development in salt conditions, can be preferred in salt conditions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 459
Atıf : 1.947
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi