Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
COMPARISON OF NEEDLE-TIP MONOPOLAR AND COLD-KNIFE DISSECTION FOLLOWED BY BIPOLAR HEMOSTASIS TONSILLECTOMY: SIDE-BY-SIDE COMPARISON OF TECHNIQUES WITH RANDOMIZED, SINGLE-BLINDED AND PROSPECTIVE STUDY DESIGN
2018
Dergi:  
KBB-Forum
Yazar:  
Özet:

Amaç ve Dizayn: Tonsillektomi tekniklerinin ameliyat süresi, postoperatif ağrı, tonsil yatağındaki iyileşme ve postoperatif kanama oranları açısından karşılaştırılması. İğne-uçlu monopolar koter (MNE) ve soğuk-bıçak disseksiyon (CKB) sonrası bipolarla kanama kontrolü yapılan tonsillektom tekniği karşılaştırıldı. Çalışma randomize, prospektif, tek-körlü ve sağ-sol karşılaştırmalı olarak dizayn edildi. Metodoloji: 13 yaş ve üzeri 22 hastada toplam 44 tonsilektomi yapıld. Hastanın bir tarafı iğne-uçlu monopolar koterle, diğer tarafı soğuk bıçak disseksiyon sonrası bipolarla ameliyat edildi. Ameliyat süreleri disseksiyon süresi ve kanama kontrol süresi olarak ayrı ayrı her bir taraf için not edildi; disseksiyon süresi ve kanama kontrol süresi toplanarak her bir taraf için toplam ameliyat süresi hesaplandı. Postoperatif ağrı hastanın raporladığı vizüel analog skalası (VAS) ile değerlendirildi. Tonsil yatağının iyileşmesi tek-körlü olarak skorlandı. Bulgular: Hastaların ortalama yaşı 26.5±11.6 idi. Tonsil disseksiyon süresi CKB tarafı için daha kısaydı, ancak MNE tarafında hemostaz süresi daha kısaydı. Total süreler karşılaştırıldığında total ameliyat süresi MNE tarafı için anlamlı derece kısaydı. Postoperatif ağrı VAS skorları MNE ile ameliyat edilen tarafta istikrarlı olarak daha düşüktü. Tonsil yatağı iyileşme skorları postoperatif 1. ve 5. günde daha iyiydi. Her iki teknik arasındaki postoperatif kanama oranları (%4.5, 1/22) aynıydı. Sonuç: Tonsillektomi teknikleri arasında MNE hesaplı ve makul bir alternatiftir. MNE kullanımı cerrahi süreyi uzatmamaktadır. Postoperatif ağrı nispeten kabul edilebilir seviyededir. Monopolar koter ile tonsillektomi yapan cerrahlar için ağrı seviyeleri daha düşük olan hesaplı bir cerrahi çözüm sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










KBB-Forum

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 97
Atıf : 5
KBB-Forum