Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Okul çağı çocuklarına verilen temel ilk yardım eğitiminin bilgi düzeyine etkisi
2024
Dergi:  
Sağlık Akademisyenleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş ve Amaç: Çocukların fiziksel aktivitelerinin ve bağımsızlıklarının artması ve önlem almada yetersiz olmaları yaralanma riskinin artmasına neden olmaktadır. Kaza/yaralanma sonucu ölümlerin ve hasta/yaralının durumunun kötüleşmesinin önlenmesi ve iyileşmenin kolaylaştırılması için ilkyardım uygulamalarının öğrenilmesi ve uygulanması çok önemlidir. Bu araştırmanın amacı okul çağındaki çocuklara verilen temel ilkyardım eğitiminin öğrencilerin temel ilkyardım bilgi düzeyi üzerine etkisinin belirlenmesidir. Gereç ve Yöntem: Yarı deneysel tipteki bu araştırma İstanbul ili Ümraniye İlçesine bağlı dört devlet ortaokulunun 5. sınıflarında öğrenim gören 265 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Veriler Tanıtıcı Bilgi Formu ve İlk Yardım Eğitimi Bilgi Değerlendirme Formu ile toplanmıştır. Temel ilkyardım eğitimi kapsamında öğrencilere iki ders saati (90dk) eğitim verilmiştir. Veriler eğitim öncesi ve eğitimden 1 ay sonra yüz yüze toplanmıştır. Bulgular: Öğrencilerin yaş ortalaması 10.17±0.45 ve %57,4 (n=152)’ü kız öğrencidir. Öğrencilerin eğitim öncesi ve sonrası ilkyardım bilgisi puan ortalamaları sırasıyla 63.94±5.35 ve 92.67±9.70 olduğu ve aralarında istatistiksel olarak anlamlı farklılık olduğu belirlenmiştir (p<0.05). Yaş değişkeninin ilkyardım bilgisi puan ortalamalarını etkilemediği, cinsiyet değişkeninin ise etkilediği belirlenmiştir (p<0.05). Sonuç: Araştırma sonucunda ortaokul 5. sınıf öğrencilerine verilen temel ilk yardım eğitiminin öğrencilerin ilkyardım bilgi düzeylerini arttırdığı belirlenmiştir. Okullarda çocukluk döneminde ilk yardım eğitimleri ile kazandırılan beceriler yetişkinlik döneminde de devam ettiğinden, çocuklara erken dönemde ilk yardım becerileri kazandırmak gelecek yıllarda daha bilinçli bir toplum oluşturmak için önemli bir adımdır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Basic First Aid Training On Knowledge Levels Of School-aged Children
2024
Yazar:  
Özet:

Aim: Children's increased physical activity and independence, coupled with their inability to take precautions, increases the risk of injury. Learning first aid is crucial in preventing deaths resulting from accidents or injuries, as well as preventing the worsening of the patient's condition and facilitating recovery. This study was conducted to determine the impact of basic first aid training on knowledge levels of school-aged children. Material and Method: This quasi-experimental study was conducted with 265 students in the 5th grade of four secondary schools in İstanbul. Data were collected using the “Information Form” and “Knowledge Assessment Form for First Aid Training”. Students received 90 minutes of instruction as part of their basic first aid training. Data were collected face-to-face before and one-month after the training. Results: The average age of the students was 10.17±0.45 years and 57.4% (n=152) were female. The students' mean first aid knowledge scores before and after the training were 63.94±5.35 and 92.67±9.70, respectively, and there was a statistically significant difference between them (p<0.05). While the age did not affect the average first aid knowledge scores, it was determined that the gender variable did. Conclusion: It was determined that the basic first aid training given to 5th grade school students increased the students' first aid knowledge levels. The skills learned in childhood through school-based first aid continue into adulthood. Thus, teaching first aid skills to children at a young age is a crucial step in promoting a more aware society in the future.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sağlık Akademisyenleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 428
Atıf : 1.572
2023 Impact/Etki : 0.208
Sağlık Akademisyenleri Dergisi