Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 48
 İndirme 20
A RELATIONAL SOCIOLOGICAL ANALYSIS OF SYRIAN STUDENTS’ EXPERIENCES IN OSMANIYE PROVINCE ON INTEGRATION TO HIGHER EDUCATION PROCESS
2019
Dergi:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Yazar:  
Özet:

2011 yılından bu yana, beş milyondan fazla Suriyelinin yer değiştirmek zorunda kalmasına neden olan Suriye iç savaşı, Türkiye gibi komşu ülkelere göç eden Suriyeliler için sürmekte olan bir belirsizlik ve değişim sürecinin başlangıcı oldu. Türkiye'deki Suriyelilerin durumlarının geçicilikten kalıcılığa doğru değişmesi ile birlikte, Suriyelilerin entegrasyonu her iki taraf için de önemli bir endişe konusu haline geldi. Türkiye'deki Suriyelilerin dörtte birinin burada bir yaşam ve gelecek yaratmak zorunda olan genç Suriyeliler olduğu göz önüne alınarak, Türkiye eğitim politikasını bu genç Suriyelileri Türkiye yüksek öğrenim sistemine entegre etme yönünde değiştirdi. Yüksek öğrenime entegrasyon süreci, Türkiye'deki kayıp bir Suriyeli neslinin oluşma riskini azaltması ve Suriyeli gençlere daha iyi bir gelecek umudu yaratması bağlamında iki taraflı bir çıkış kapısı olarak görülmektedir. Bu arzulanan olumlu sonuçların yanı sıra, Suriyeli öğrencilerin yüksek öğrenime entegrasyonu her iki taraf için de bazı belirsizlik ve zorlukları beraberinde getirmektedir. Bu çalışmada, Suriyeli öğrencilerin Türkiye’de yüksek öğrenime entegrasyon sürecinde yaşadıkları ilişkisel değişimler ve zorluklar ilişkisel sosyolojik bir yaklaşımla incelenmiştir. Çalışma kapsamında, 18-23 yaşları arasında bulunan ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde okuyan 13 Suriyeli öğrenci (altı kadın, yedi erkek) ile yarı yapılandırılmış görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Çalışmamızın bulguları, Suriyeli öğrenciler için yüksek öğrenime dahil olmanın, çevrelerindeki belirsizlikleri kontrol etme ve fail konumlarını arttırarak daha fazla hareket alanına sahip olma bağlamında yaşamlarında bir dönüm noktası olduğunu ortaya koymaktadır. Aileleri ve Türkçe Öğretimi, Araştırma ve Uygulama Merkezi'ndeki öğretmenleri (TÖMER) onlar için bu süreçte en önemli destek mekanizmaları olmakla birlikte, Türk öğrencilerle etkileşimlerinde karşılaştıkları ilişkisel zorluklar da bulunmaktadır. Suriyeli öğrencilerin yüksek öğrenime başarılı şekilde entegre edilebilmeleri için gerçekleştirilen politikaların, Suriyeli ve Türk öğrenciler arasındaki ilişkisel dinamikleri ve ihtiyaç duyulan psikososyal destek mekanizmalarını da dikkate alması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








International Journal Of Eurasia Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 864
Atıf : 1.914
2023 Impact/Etki : 0.075
International Journal Of Eurasia Social Sciences