Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 42
 İndirme 14
TÜRKİYE’NİN 2007-2017 DÖNEMİ DIŞ BORCUNUN ENFLASYON ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
2020
Dergi:  
Journal of History School
Yazar:  
Özet:

Gelişmekte olan ülkelerin kalkınmaları için gerekli olan yatırımlar tasarrufların yeterli düzeyde olmamasından dolayı sınırlı bir seviyededir. Tasarruflar planlanan yatırımların kaynağını oluştururken, yapılan yatırımlar hammadde ve yatırım malı ithalatının artmasını ve gelir düzeyinin yükselmesiyle dış tüketim mallarına olan talebi artırmaktadır. Artan ithal talebi gidermek için ihracatı yükselterek ülkeye döviz girişi sağlamak ya da dış borçlanmaya gitmek gerekmektedir. Dış borçlanma, hem tasarruf yetersizliğinin giderilmesinde hem de kalkınma için gerekli ithalatın yapılabilmesine imkan sağlamaktadır. Dış borçlanma ve enflasyon ülke ekonomisinde önemli sorunlardan biridir. Kayıt dışı ekonominin fazla olması, meydana gelen konjonktürel dalgalanmalar, bütçenin devamlı açık vermesi, borcun borçla karşılanabilir hale gelmesi, özel ve kamu harcamalarında yapılan israflar ve yaşanan doğal afetler dış borçlanmanın artmasına neden olmuş ve ülke ekonomisi olumsuz etkilenmiştir. Bu çalışmamızda borçlanma ile enflasyon ilişkisi veriler doğrultusunda incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Dış Borç, Enflasyon,

Anahtar Kelimeler:

Turkey's 2007-2017 Impact on Inflation
2020
Yazar:  
Özet:

The investments needed for the development of developing countries are at a limited level because the savings are not sufficient. While savings are the source of planned investments, investments increase the demand for external consumer goods by increasing the imports of raw materials and investment goods and by increasing the level of income. In order to resolve increasing demand for imports, it is necessary to provide foreign exchange entrance to the country by raising exports or going to foreign debt. External debt enables both the removal of savings deficiency and the necessary imports for development. External debt and inflation are one of the major problems in the country’s economy. The excess of the unregistered economy, the occurring contextual volatility, the continuous opening of the budget, the debt becoming debt-solvable, the waste in private and public spending and natural disasters have led to the increase in external debt and the country’s economy has been negatively affected. In this study we have studied the relationship between debt and inflation according to data. Keywords: foreign debt, inflation,

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of History School

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.883
Atıf : 3.417
2023 Impact/Etki : 0.134
Journal of History School