Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 12
Migrenli Hastaların Kanında Ortalama Trombosit Hacmi ve Trombosit Sayısının Araştırılması
2013
Dergi:  
Türk Nöroloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: Ortalama trombosit hacmi (OTH) trombosit fonksiyon ve aktivasyonunun bir göstergesidir. Migrenli hastalarda OTH ve trombosit düzeyinin araştıran az sayıda çalışma vardır. Bu çalışmada amacımız migrenli hastalarda sağlıklı kontrollere göre trombosit aktivasyonunun bir göstergesi olan OTH’nin ve trombosit sayısının artış gösterip göstermediğini geniş olgulu çalışmamızda araştırmaktır. YÖNTEMLER: Ocak 2010 ile Ocak 2012 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Polikliniğine başvuran International Headache Society (IHS) 2004 tanı kriterlerine göre Migren tanısı alan 193 hasta (kadın/erkek: 128/65, ortalama yaş: 31,66±9,01) ile Aile Hekimliği Polikliniği ve Kan Bankasına başvuran 119 sağlıklı olgu (kadın/erkek: 73/46, ortalama yaş: 32,27±9,88) çalışmaya alındı. Benzer yaş ve cinsiyette migren tanısı konmuş hastalar ile sağlıklı olan kontrol grubu arasında OTH ve trombosit sayıları karşılaştırıldı. BULGULAR: Migren hastalarında OTH (7,98±1,34 fL) kontrol grubuna göre (7,85±0,96 fL) istatistiksel olarak anlamlı olmayan artış bulundu (p=0,34). Trombosit düzeyi migrenli hastalarda (267,6±74,2) kontrollere (286,9±68,3) göre anlamlı düzeyde düşüktü (p=0.02). SONUÇ: Çalışmamızda trombosit sayısını migrenli hastalarda sağlıklı kontrol grubuna göre düşük bulurken OTH ise migrenli hastalarda kontrol grubuna göre istatistiksel olarak anlamlı olmayan artış bulduk. Bu bulgular migren hastalarında istatistiksel olarak belirgin olmayan trombosit aktivasyonunu gösterebilir. Bu konuda prospektif yeni çalışmalara ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Nöroloji Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Nöroloji Dergisi