Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 3
AVRUPA BİRLİĞİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ: DENETÇİ PERSPEKTİFİ
2021
Dergi:  
Sayıştay Dergisi
Yazar:  
Özet:

İklim değişikliği ile mücadele, dünyanın korunması ve sosyal ve ekonomik yaşamın sürdürülebilir kılınması amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde en önemli politika alanlarından biri haline gelmiştir. Avrupa Komisyonu, 2019 tarihli Avrupa Yeşil Mutabakatı ile Avrupa Birliği’ni (AB) iklim değişikliği ile mücadelede ön saflara çıkarmayı ve 2050 yılına kadar Avrupa’yı dünyanın ilk iklim-nötr kıtası haline getirmeyi amaçlamıştır. AB’nin yüksek denetim kurumu olan Avrupa Sayıştayı (ECA) da AB’nin iklim değişikliğiyle mücadelede yükselen liderliğine paralel olarak daha fazla sorumluluk üstlenmiştir. Bu makale AB’nin iklim politikalarındaki gelişmeleri incelemekte gelecekte perspektifini de dikkate alarak ECA’nın bu alandaki meydan okumalara verdiği yanıtları denetim raporları üzerinden temel boyutlarıyla ortaya koymaktadır. Araştırmanın amacı, AB’nin bu alandaki güçlendirilmiş politikası doğrultusunda ECA’nın iklim değişikliği sorununa denetim aracılığıyla nasıl çözüm üretmeye çalıştığını değerlendirmektir. ECA’nın iklim değişikliği ile mücadele politikalarının performansına temel katkıları, en iyi uygulamaları teşvik etmek ve yaymak, kurumsal öğrenmeyi kolaylaştırmak, yerel, ulusal ve AB düzeyinde hem resmi hem de sivil hesap verebilirlik aktörlerini bilgilendirerek daha geniş bir hesap verebilirliği tetiklemektir. AB’nin bu alandaki performansına paralel olarak ECA’nın da önümüzdeki dönemde daha fazla inisiyatif üstlenerek, karbonsuz bir Avrupa idealine ulaşılmasına katkı sunması beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The European Union and Climate Change: An Auditor’s Perspective
2021
Yazar:  
Özet:

Combating climate change has become one of the most important policy areas at the national and international level in order to protect the world and ensure sustainability in social and economic life. With its communication on a European Green Deal of December 2019, the European Commission aimed to put the European Union (EU) at the forefront of the fight against climate change and make Europe the world’s first climate-neutral continent by 2050. As the supreme audit institution of the EU, the European Court of Auditors (ECA) has increased its role in parallel with the rising leadership of the EU in the fight against climate change. This article reviews the developments in the EU’s climate policy and introduces key aspects of the ECA’s responses to the relevant challenges through audit reports, taking into account the ECA’s future perspective. The aim of the research is to evaluate how the ECA responds to climate change related challenges in line with the EU’s strengthened policy in this area. ECA’s main contributions to the implementation of these climate change policies are promoting and disseminating best practices, facilitating institutional learning, and triggering a broader accountability through informing both the institutional and civil accountability actors in the EU. In parallel with the EU’s performance in this area, the ECA is expected to take more initiatives in the upcoming period and contribute to the achievement of a carbon-neutral Europe.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sayıştay Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 5.197
2023 Impact/Etki : 0.349
Sayıştay Dergisi