Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
THE INFLUENCE OF SPINNING PARAMETERS ON POLYESTER/VISCOSE DREF-3 YARN UNEVENNESS, IMPERFECTION AND HAIRINESS PROPERTIES
2009
Dergi:  
Tekstil ve Konfeksiyon
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, eğirme parametrelerinin DREF-3 ipliklerinin düzgünsüzlük, hata ve tüylülük özellikleri üzerindeki etkisini anlamak için polyester kesikli elyaf özlü/viskon mantolu iplikler üretilmiştir. 65 tex numaralı iplikler, üç farklı öz/manto oranı × üç farklı eğirme silindir devri × üç farklı hava emiş basıncı kullanarak, 4200 tur/dk sabit açıcı silindir devri ve 100 m/dk sabit üretim hızı ile üretilmiştir. İncelenen ipliklerin düzgünsüzlük, hata ve tüylülük özellikleri Uster 3 test cihazı ile, 200 m/dk test hızında, 5 dakika süreyle test edilmiştir. Elde edilen sonuçlar SPSS istatistiksel paket programı kullanılarak 0.05 önem düzeyinde regresyon analizi ile değerlendirilmiştir. Analiz sonuçlarına göre, hava emişi basıncı iplik tüylülüğü için önemli bir faktördür. Hava emiş basıncındaki artış, eğirme silindirleri ve lifler arasındaki kayma miktarını azaltmaktadır (2). Bu sebeple, yüksek hava emiş basıncında, mantodaki lifler öz etrafına daha iyi sarılmakta ve iplik tüylülüğü azalmaktadır. Mantodaki lifler, kıvrımlı yapılarından ötürü iplikte tüylülüğe neden olmaktadır. Manto oranının artması ile birlikte; sarılan liflerinin oranı artmakta ve bunun sonucunda iplik tüylülüğü artmaktadır. Yüksek eğirme silindir devirlerinde, mantodaki lifler zarar görmekte ve liflerin ucundaki kancaların sayısı arttırmaktadır. Bunun sonucunda iplik tüylülüğü artmaktadır. Diğer taraftan, öz/manto oranı, eğirme silindir devri ve hava emiş basıncının polyester kesikli elyaf özlü/viskon mantolu ipliklerin düzgünsüzlük, ince yer, kalın yer ve neps sayısı özellikleri üzerinde önemli etkisi yoktur

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Tekstil ve Konfeksiyon

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 749
Atıf : 1.004
2023 Impact/Etki : 0.205
Tekstil ve Konfeksiyon