User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 13
THE INFLUENCE OF SPINNING PARAMETERS ON POLYESTER/VISCOSE DREF-3 YARN UNEVENNESS, IMPERFECTION AND HAIRINESS PROPERTIES
2009
Journal:  
Tekstil ve Konfeksiyon
Author:  
Abstract:

Bu çalışmada, eğirme parametrelerinin DREF-3 ipliklerinin düzgünsüzlük, hata ve tüylülük özellikleri üzerindeki etkisini anlamak için polyester kesikli elyaf özlü/viskon mantolu iplikler üretilmiştir. 65 tex numaralı iplikler, üç farklı öz/manto oranı × üç farklı eğirme silindir devri × üç farklı hava emiş basıncı kullanarak, 4200 tur/dk sabit açıcı silindir devri ve 100 m/dk sabit üretim hızı ile üretilmiştir. İncelenen ipliklerin düzgünsüzlük, hata ve tüylülük özellikleri Uster 3 test cihazı ile, 200 m/dk test hızında, 5 dakika süreyle test edilmiştir. Elde edilen sonuçlar SPSS istatistiksel paket programı kullanılarak 0.05 önem düzeyinde regresyon analizi ile değerlendirilmiştir. Analiz sonuçlarına göre, hava emişi basıncı iplik tüylülüğü için önemli bir faktördür. Hava emiş basıncındaki artış, eğirme silindirleri ve lifler arasındaki kayma miktarını azaltmaktadır (2). Bu sebeple, yüksek hava emiş basıncında, mantodaki lifler öz etrafına daha iyi sarılmakta ve iplik tüylülüğü azalmaktadır. Mantodaki lifler, kıvrımlı yapılarından ötürü iplikte tüylülüğe neden olmaktadır. Manto oranının artması ile birlikte; sarılan liflerinin oranı artmakta ve bunun sonucunda iplik tüylülüğü artmaktadır. Yüksek eğirme silindir devirlerinde, mantodaki lifler zarar görmekte ve liflerin ucundaki kancaların sayısı arttırmaktadır. Bunun sonucunda iplik tüylülüğü artmaktadır. Diğer taraftan, öz/manto oranı, eğirme silindir devri ve hava emiş basıncının polyester kesikli elyaf özlü/viskon mantolu ipliklerin düzgünsüzlük, ince yer, kalın yer ve neps sayısı özellikleri üzerinde önemli etkisi yoktur

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Tekstil ve Konfeksiyon

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 749
Cite : 1.004
2023 Impact : 0.205
Tekstil ve Konfeksiyon