Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
İzmir İlinde Yetiştirilen Bazı Önemli Kiraz Çeşitlerinin Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
2016
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kiraz meyvelerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, çeşitlere göre önemli farklılıklar gösterebilmektedir. Kiraz çeşitlerinin bu kalite özellikleri yetiştirildiği ekolojilere göre değişebilmektedir. Bu çalışmada, İzmir ili Kemalpaşa ilçesinde yetiştiriciliği yapılmakta olan bazı önemli kiraz çeşitlerinin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu bölgedeki Prunus mahaleb L. anaçları üzerine aşılı Bing, Early Burlat, Early Lory, Napolyon, Sapıkısa, Stella, Regina, 0900 Ziraat kiraz çeşitlerinden tam olum döneminde hasat edilen meyvelerde bazı ölçüm ve analizler yapılmıştır. Regina ve 0900 Ziraat çeşitlerinin meyve çapı, meyve ağırlığı, meyve sertliği, saptan kopma kuvveti diğer çeşitlere göre yüksek bulunmuş, Sapıkısa kiraz çeşidinde ise bu parametrelerin düşük olduğu belirlenmiştir. Renk parametrelerinden C* ve h° değeri Stella ve Bing çeşitlerinde en yüksek olmuştur. Napolyon kiraz çeşidinin suda çözünür kuru madde ve toplam fenol miktarı bakımından en yüksek bulunmuş, çeşitlere göre bu parametreler sırasıyla %9.86-%16.13 ve 83.4-99.8 mg GAE/100 g arasında değişmiştir. Bing kiraz çeşidinin TA miktarı en yüksek, pH değeri ise en düşük bulunmuştur. Early Lorry kiraz çeşidinin antioksidan aktivitesi en yüksek ( 15.19 µmol TE/g), 0900 Ziraat çeşidinin ise en düşük (9.77 µmol TE/g) olmuştur. Bu çalışma ile Kemalpaşa yöresinde yetiştirilen önemli kiraz çeşitlerinin bazı fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri bakımından önemli farklılıklar ortaya konulmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.025
Atıf : 5.692
2023 Impact/Etki : 0.344
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi