Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 31
 İndirme 1
SOSYAL MEDYA’DA ÇOCUK MAHREMİYETİ: EBEVEYNLERİN INSTAGRAM’DAKİ ÇOCUK MAHREMİYETİNE BAKIŞ AÇILARI
2020
Dergi:  
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dijital dünyanın içerisinde kaybolunan bu dönemde dünyaya dijital ekranların arkasından bakıldığı inkâr edilemeyen bir gerçektir. Bu dijital dünyada en çok eleştirilen, üzerinde konuşulan ama bir o kadar da vazgeçilmez olan sosyal medya kullanımı sonucunda ister istemez belli tavizler verilmektedir. Bireyler hem kendilerinin hem de çocuklarının fotoğraflarını, videolarını, mahrem bilgilerini paylaşmaktadırlar. Çocukların mahremiyeti özellikle son zamanlarda çok fazla konuşulmaya başlanmıştır. Çocuklar genellikle ilk adımlarını atmadan çok önce dijital ayak izlerine sahip olmaktadırlar. Uzman kaynaklar, en başta ebeveynlerin sosyal medyayı anlamaları, dijital medya okuryazarı olmaları, çocuklarına yönelik paylaşım yaparken pedofili, çocuk istismarı vb. konularının farkında olarak içerik oluşturmalarını söylemektedirler. Çocuklarının günlük yaşantılarının neredeyse hepsini sosyal medya mecralarından yayınlayan ebeveynler için farkındalık yaratmak adına çalışma önem arz etmektedir. Instagram hesabını aktif olarak kullanan ebeveynlerin çocuk mahremiyeti konusundaki bakış açılarını ortaya koymayı amaçlayan bu çalışma Konya ilinde yaşayan 20 katılımcı ile yarı yapılandırılmış yüz yüze görüşme gerçekleştirilerek veriler toplanmıştır. Bu veriler nitel veri analizi ile incelenmiş olup sonuca ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Social Media Childhood: Parents’ Instagram Childhood Openings
2020
Yazar:  
Özet:

It is unlikely that in this period of the digital world is lost, the world is seen from the back of the digital screens. This digital world is the most criticized, discussed, but a so much indispensable social media use result of whether or not a certain agreement is given. Individuals share both their and their children’s photos, videos, and personal information. Children’s privacy has been discussed much, especially in recent years. Children often have digital footprints long before they take their first steps. Specialist sources include, in the first place, parents’ understanding of social media, being digital media readers, pedophilia, child abuse, etc. while sharing to their children. They tell them to be aware of their issues. It is important to work in order to create awareness for parents who publish almost all of their children’s daily lives on social media. This study, which aims to reveal the views of parents who actively use the Instagram account on the privacy of the child, has been gathered by a semi-configured face-to-face conversation with 20 participants living in the Konya province. These data have been examined by quality data analysis and the conclusion has been achieved.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 845
Atıf : 4.900
2023 Impact/Etki : 0.249
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi