Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
Postmodernizm, İslam ve Hermeneutik Üzerine “Dini Metinleri Anlamada Mutlak Görecelilik"
2021
Dergi:  
Kalemname
Yazar:  
Özet:

Bu makalede İslam kaynaklarının Post-modernist bakış açısıyla ve/ya mutlak görecelilik ile ele alınması analiz edilmektedir. Bu bağlamda, Üç temel nokta üzerinde durulmuştur. Bu temel noktalar şunlardır: Bölüm 1) Postmodernizmin ne olduğu ve ne tür sonuçlar doğurduğu üzerinde durulmuştur. Bu çerçevede Postmodernizmin tarihsel gelişimi, temel özelliklerinin ve temel tezlerinin neler olduğu belirtilmiştir. Bölüm 2) Postmodernizmin hermeneutik ile olan ilişkisi üzerinde durulmuştur. Bu çerçevede Postmodernizmin hermeneutik ile olan ilişkisi açıklanmıştır. Bölüm 3) İslam dini metinleri anlamada post-modernist bakış açısı (görecelilik) üzerinde durulmuştur. Bu çerçevede postmodernist bakış açısının ve/ya göreceliliğin İslam dininin temel kaynakları(Kitap ve Sünnet) açısından kabul edilebilir olup olmadığı açıklanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

On Postmodernism, Islam and Hermeneutics “absolute Relativity In Understanding Religious Texts”
2021
Dergi:  
Kalemname
Yazar:  
Özet:

In this article, the analysis of Islamic resources from a Post-modernist perspective and/or absolute relativity is analyzed. In this context, three main points are emphasized. These key points are: Part 1) It is focused on what postmodernism is and what kind of results it has. In this framework, the historical development of postmodernism, its basic features and basic theses are stated. Part 2) The relationship of postmodernism with hermeneutics is emphasized. In this framework, the relationship of postmodernism with hermeneutics is explained. Part 3) Post-modernist point of view (relativism) is emphasized in understanding Islamic religious texts. In this context, it is explained whether the postmodernist perspective and / or relativism is acceptable in terms of the main sources of Islam (Book and Sunnah).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kalemname

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 188
Atıf : 198
2023 Impact/Etki : 0.024
Kalemname