Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
Yazlık Kolzada (Brassica napus ssp. oleifera) Farklı Gelişim Dönemlerinde ve Farklı Dozlarda Humik Asit Uygulamanın Verim ve Verim Ögelerine Etkileri
2016
Dergi:  
Biotech Studies
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü deneme tarlasında 2012 yılında yürütülmüştür. Çalışmada materyal olarak Sary yazlık kolza çeşidi tohumları ve etkili maddesi Humik asit+Fulvik asit+suda çözünmüş potasyum oksit olan ticari ismi Delta Humate-15 kullanılmıştır. Araştırmada farklı humik asit uygulama zamanı (Z1=Ekimle beraber toprağa, Z2= Çıkıştan sonra bitki 6-8 yapraklı rozet oluşumunda, Z3=Sapa kalkmada, Z4= %50 çiçeklenme döneminde) ve dozlarının (kontrol, 500, 1000, 2000 ml da-1) yazlık kolzada verim ve verim ögeleri üzerine etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Deneme tesadüf bloklarında bölünmüş parseller deneme desenine göre üç tekrarlamalı olarak yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre; en yüksek yağ oranı %48.3 ile sapa kalkma döneminde yapılan 2000 ml da-1 humik asit uygulamasında en düşük yağ oranı da %37.8 ile kontrol uygulamasında elde edilmiştir. En yüksek dekara verim ise çıkıştan sonra bitki 6-8 yapraklı dönemde iken yapılan 1000 ml/da humik asit uygulamasında 169.4 kg/da olarak en düşük dekara verim ise sapa kalkma döneminde yapılan 2000 ml/da humik asit uygulamasında 110.6 kg/da olarak belirlenmiştir. Sonuç olarak, Z1, Z2, Z3 ve Z4 uygulama zamanlarında yapılacak uygulama için 1000 ml/da humik asit dozundan daha iyi sonuçlar elde edildiği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Biotech Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 2.245
Biotech Studies