Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 13
Parabolik Oluk Yoğunlaştırıcı Sistemlerin Isparta Organize Sanayi Bölgesinde Kullanımı
2019
Dergi:  
Yekarum
Yazar:  
Özet:

Parabolik toplayıcılar yüksek sıcaklık uygulamalarında kullanılan ve güneş enerjisini belirli bir merkeze yoğunlaştırma yapan ısıl sistemlerdir. Yoğunlaştırıcı sistemlerle direkt güneş ışınımından yararlanarak yüksek sıcaklıkta buhar üretilebilmekte ve elektrik üretiminde veya yüksek sıcaklık ihtiyacı duyulan sistemlerde kullanılabilmektedir. Yoğunlaştırıcı ısıl sistemlerin en yaygını silindirik parabolik oluk toplayıcılardır. Bu toplayıcılarda 250-400 ºC sıcaklıklara kadar buhar elde edilebilmektedir. Kesiti parabolik olan toplayıcıların iç kısmındaki yansıtıcı yüzeyler, güneş ışınlarını odakta yer alan siyah bir yutucu boruya veya borulara odaklar. Yutucu boruda dolaştırılan sıvıda toplanan ısı ile elde edilen buhardan elektrik üretilir. Sistem doğu-batı, kuzey-güney ve polar eksende yerleştirilebilmekle beraber, güneşi doğu-batı veya kuzey-güney yönünde tek eksende de takip etmektedir. Bu çalışmada Isparta organize sanayi bölgesi için parabolik oluk yoğunlaştırıcılı sistem kullanılmıştır. Bu sistemin üreteceği ısıl enerji ve buhar türbininde üreteceği 10 MW termik, 2,5 MW elektrik üretimi için hesaplamalar yapılmıştır. Sistem için gerekli alan, amortisman ve yapılan tasarruf hesabı yapılmıştır. Ayrıca çalışmada yoğunlaştırılmış sistemler hakkında bilgi verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The use of Parabolic Bulk Concentration Systems in the Isparta Organized Industrial Area
2019
Dergi:  
Yekarum
Yazar:  
Özet:

Parabolic collectors are heat systems that are used in high temperature applications and concentrate solar energy in a specific center. With the concentration systems, the direct sun radiation can be used to produce steam at high temperatures and can be used in electricity production or in systems that need high temperature. The most common of the concentrating heat systems are the cylindrical parabolic foam collectors. These collectors can get steam at temperatures of up to 250-400 oC. The reflective surfaces in the inner part of the collectors that are parabolic of the cut focus the sunlight on a black welding tube or pipe that is located in the center. Electricity is produced from the steam obtained by the heat collected in the liquid circulated in the welding pipe. The system can be placed in the east-west, north-south and polar axis, while the sun is followed in the east-west or north-south in a single axis. In this study, the parabolic steam concentration system was used for the Isparta organized industrial area. Calculations have been made for 10 MW thermal, 2.5 MW electricity production that will be produced in the thermal energy and steam turbine that will be produced by this system. The required area for the system, the amortisment and the made savings account were made. Information was also provided on concentrated systems in the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Yekarum

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 34
Atıf : 53
Yekarum