Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 11
 İndirme 5
Sağlık yöneticilerinin eleştirel düşünme eğilimlerinin incelenmesi
2018
Dergi:  
Sağlık Akademisyenleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, Konya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinde görev yapan sağlık yöneticilerinin eleştirel düşünme eğilimlerini belirlemek amacı ile yapılmıştır. Tanımlayıcı tipteki araştırmanın çalışma grubunu, sağlık tesislerinin yönetim kademelerinde görev yapan 114 sağlık yöneticisi oluşturmuştur. Veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından oluşturulan kişisel anket formu ve (Kökdemir 2003: 66) tarafından Türkçeye çevrilmiş olan California Eleştirel Düşünme Eğilimi Ölçeği (CEDEÖ)  kullanılmıştır. Toplanan veriler yüzdelik, ortalama, standart sapma, Kruskal-Wallis testi ve İlişkisiz Grup T testi ile elde edilen sonuçlarla yorumlanmıştır. Yöneticilerin California Eleştirel Düşünme Eğilimi Ölçek toplam puan ortalaması 229,79±20.70 olarak düşük düzeyde bulunmuştur. Araştırmaya katılan sağlık yöneticilerinin yaş ortalaması 39,04±6,31'dir. Yöneticilerin %50,9'unun lisans mezunu olduğu, yönetici olarak çalışma süresi 1-5 yıl olanların oranının %69,3 olduğu bulunmuştur. Sağlık yöneticilerine yönelik eğitim programlarının, yöneticilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirici yöntemler ile oluşturulması gerekmektedir. Bu çalışma ile sağlık yöneticilerinin eleştirel düşünme eğilimlerinin incelenmesi üzerine yapılacak olan diğer araştırmalara ve literatüre katkı sağlanması amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Study the critical thinking tendencies of health managers
2018
Yazar:  
Özet:

This study was conducted with the aim of determining the critical thinking trends of health managers working in health facilities related to the Konya Provincial Health Directorate. The identificative type of research’s work group consisted of 114 health managers working in the management stages of health facilities. The personal survey form created by researchers as a data collection tool and the California Critical Thought Trend Scale (CEDEÖ), which was translated into Turkish by (Kökdemir 2003: 66) was used. The data collected is interpreted by the results obtained by percentage, average, standard deviation, Kruskal-Wallis test and Unrelated Group T test. The California Critical Thought Trend Scale of managers found the average total score to 229.79±20.70 at a low level. The average age of health managers involved in the study is 39,04±6,31. 50.9% of managers found that they were graduates, and 69.3% of those who worked as managers for 1-5 years. Training programs for health managers should be created by methods that develop the managers’ critical thinking skills. This study aims to contribute to other research and literature that will be done on the study of the critical thinking trends of health managers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sağlık Akademisyenleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 428
Atıf : 1.632
2023 Impact/Etki : 0.208
Sağlık Akademisyenleri Dergisi