Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 40
 İndirme 15
A Neo-Piagetian Analysis of Algorithmic Thinking Development through the “Sorted” Digital Game
2020
Dergi:  
Contemporary Educational Technology
Yazar:  
Özet:

Sorting is a fundamental computing concept. As for today, it is taught at the secondary school level. However, this kind of algorithm is an obstacle for some students due to its high level of abstraction. To prevent discouragement as well as to incorporate a fun and challenging algorithmic task, a novel tablet-based digital game, Sorted, was created to serve the purpose. This research article embraces the neo-Piagetian framework of cognitive development and provides the theoretical-based explanation of how high school students establish sorting algorithms as a result of the digital gameplay. Twenty-three tenth-grade students, who have no proper knowledge of sorting algorithms, participated voluntarily in this study. They played the game with a multi-level design involving multiple unknowns. To later reflect on their operational reasoning and hence decision-making, the series of game actions were logged for individual empirical data. The sorting algorithm formation can be deduced from the logged sequential actions. They were coded and analyzed according to the neo-Piagetian framework to elicit the students’ operational reasoning. The discovery of the relations between actions and schematic reasoning to solve sorting problems suggests the impact of a digital game on algorithmic thinking development, and, in general, the use of a game for self-learning of computing concepts.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Contemporary Educational Technology

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 404
Atıf : 887
2023 Impact/Etki : 0.167
Contemporary Educational Technology