Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 9
PLATO, BENJAMIN CONSTANT AND JOHN STUART MILL ON JUSTICE AS A POLITICAL VIRTUE AND ON POLITICAL CONFORMITY
2019
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çoğu zaman politik uygunluk, en demokratik devletlerde bile adaletin kurulması ve uygulanması için ön şart olarak kabul edilir. Bununla birlikte, belirli bir uyumluluğun, bireylerin bir Politika içindeki siyasi hedeflerini gerçekleştirme şekilleriyle olumlu veya olumsuz yönde karışıp karışmadığı sorusu olarak kalır. Analizimizde, üç farklı düşünürün siyasal uygunluk gerekliliğini ve ne dereceye kadar nasıl kavradıklarını keşfetmeye çalışıyoruz. Bir yandan, John Stuart Mill, bireysel özgürlüğü savunan ve büyük ölçüde politik uygunluğu önleyen bir adalet anlayışı ile karşı karşıya kalırken, bu özgürlüğün sebeple birlikte kullanılmasını istiyor. Platon gibi, bir insanın karakterinin sosyal ilerlemede değil, aynı zamanda insan mutluluğu peşinde olduğunu da kabul ettiğini savunuyor. Öte yandan, Constant, eski siyasi katılım ve egemenlik teorilerini, bireysel hakların ve kişisel çıkarların peşinde olmanın çok önemli olduğunu iddia ederek modası geçmiş olarak reddetmektedir. Constant, demagojik bir hükümetin yönetimi altında adaleti ortadan kaldırma riskiyle birlikte, daha yüksek bir uyumluluk riskiyle karşı karşıya kaldığında, Platon, Polis'in kişiye hiyerarşik önceliğini zorunlu kılmakla birlikte bireyin kendini yerine getirmesini gözeterek , politik temeli göz ardı etmeden.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 224
Atıf : 320
2023 Impact/Etki : 0.036
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi