Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Tek Atlamalı Kablosuz Algılayıcı Ağlarda Yeni Bir Hızlı Ağa Katılım Algoritması
2018
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kablosuz Algılayıcı Ağlar, çok sayıda algılayıcı düğümün bir araya gelmesi ile oluşan ve temel amacı bilgi toplayıp iletmek olan yapılardır. Bilgiler algılayıcı düğüm adı verilen birimlerden koordinatör düğümlere doğrudan veya diğer algılayıcı düğümler üzerinden dolaylı olarak iletilir. Algılayıcı düğümlerin bilgi iletmeye başlayabilmesi için öncelikle bir ağa dâhil olmaları gerekir. Bir algılayıcı düğümün ağa dâhil olmakta yavaş davranması özellikle ani değişen ve gerçek zamanlı uygulamalarda büyük problemlere yol açacaktır. Öte yandan bir düğümün ağa katılmada aşırı aceleci davranması, ağda çarpışmalara neden olacak ve hem ağın performansını düşürecek hem de toplam enerji tüketimini artıracaktır. Dolayısıyla toplanan bilgilerin niteliğine göre ağdaki topolojik değişimler ve algılayıcı düğümlerin ağa katılım işlemlerinin çabuk ve etkili olması Kablosuz Algılayıcı Ağlar için çok önemlidir. Bu çalışmada, Tek Atlamalı Kablosuz Algılayıcı Ağlar için ortam erişim katmanında, hızlı ve efektif bir ağa katılım algoritması (FNJ) önerilmiştir. Önerilen algoritmanın kavramsal yapısı ve çalışma mantığı açıklanarak başarım kriterleri ortaya konulmuştur. Daha sonra önerilen algoritmanın benzetimi yapılarak elde edilen bulgular, benzer diğer çalışmalar ile kıyaslanmış ve algoritmanın başarımı test edilmiştir. Sonuç olarak yapılan kıyaslamalarda önerilen algoritmanın kayda değer başarım sergilediği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

A new fast network participation algorithm in one-stop wireless detector networks
2018
Yazar:  
Özet:

Wireless Sensor Networks are structures that are formed by the gathering of a large number of sensor nodes and the main purpose of which is to collect and transmit information. Information is transmitted directly or indirectly from the units called the detector nodes to the coordinator nodes or through other detector nodes. Sensor nodes must first be included in a network in order to be able to begin to transmit information. The slow behavior of a sensor nod in the network will lead to major problems, especially in suddenly changing and real-time applications. On the other hand, the excessive acceleration of a nod in joining the network will cause collisions in the network and will both decrease the performance of the network and increase the total energy consumption. Therefore, according to the nature of the information collected, the topological changes in the network and the rapid and effective processes of networking of the detector nodes are very important for wireless detector networks. In this study, a fast and effective network participation algorithm (FNJ) was proposed in the environmental access layer for single-shake wireless detector networks. The conceptual structure of the proposed algorithm and the work logic are explained and the criteria for success are revealed. The findings obtained by comparing the suggested algorithm were compared with similar other studies and the success of the algorithm was tested. As a result, the recommended algorithm has shown a remarkable success.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 948
Atıf : 1.903
2023 Impact/Etki : 0.228
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi