Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 43
 Sesli Dinleme 1
KASTAMONU YÖRESİNDE LÂKAP VERME GELENEĞİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
2022
Dergi:  
Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanlar, sahibi oldukları adlarına tarihin her döneminde önem atfetmiştir. Öyle ki her millet bir “ad verme geleneğine” sahiptir. Adlar, milletlerin kökenleri ve geçmişteki yaşantılarından izler barındırır. Türk kültür yaşantısında da bir “ad verme” geleneği vardır. Bu geleneğin tarihsel arka planı Orta Asya’ya dek uzanır. Ad verme geleneğinden başka Türk halk yaşantısında bir de “lâkap verme” geleneği görülür. Lâkaplar, bahsi geçen kişinin rahat tanıtılabilmesi yahut hatırlanabilmesi için kendi adından önce getirilen bir “tanıtıcı ön ad”tır. Lâkaplar verilirken o kişinin özellikleri göz önünde bulundurulur. En dikkat çekici ve hatırlanması kolay olan özelliği, lâkap olarak verilir. Biz de bu çalışmamızda hâlen Türk halk yaşantısında var olan lâkap verme geleneğini, sahada derleme çalışması yaparak ortaya koyduk.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 166
Atıf : 198
2023 Impact/Etki : 0.049
Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi