Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Örme Kumaşların Patlama Mukavemeti Üzerine Düğümleme Metotlarının Analizi
2020
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışma iki bölüm halinde gerçekleştirildi. Bir önceki bölümde, Ne 20, Ne 30 ve Ne 40 farklı iplik numaralarında pamuk, viskon, polyester, modal ve akrilik elyaf içeren saf ve karışım ring iplikleri kullanılarak havalı splays, ıslak splays ve mekanik (twin) splays gibi splays (düğüm) yöntemlerine göre elyaf cinsi ve iplik numarası açısından optimum splays yöntemini ortaya çıkarmak için splayslı iplik performansları incelendi. Çalışma, mekanik (twin) splays metodunun pamuk lifi ve akrilik elyaf için en iyisi, rejenere selülozik lifler için en kötüsü olduğunu ortaya koydu. Tüm splays metotları poliester elyaf için kullanılabilir ve en iyi splays metodu ince iplikler için hava splays iken aksine kaba iplikler için mekanik (twin) splays idi. Çalışmanın ikinci bölümü olan bu çalışma, örme kumaşların splays metotları bazında patlama mukavemeti özelliklerini belirlemeyi amaçlamaktadır. Bunun için önceki çalışmada farklı düğümleyicilerle splays yapılarak elde edilen iplikler örülmüş, ardından kumaş numunelerine yapısal özellikler ve patlama mukavemeti testleri uygulanmıştır. Çalışmanın sonuçları, beklenmedik bir şekilde, splays metotlarının iplik mukavemetini açıkça etkilediğini gösteren önceki çalışmanın sonuçlarına rağmen, splays metotlarının örme kumaşların patlama mukavemetine etkisi olmadığını göstermektedir. Ancak elyaf türleri beklendiği gibi patlama mukavemeti üzerinde etkilidir. Ayrıca, sabit örgü parametreleri nedeniyle kumaş yapısal özelliklerinin patlama mukavemetine etkisi yoktur.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Splicing Method On Bursting Strength Of The Knitted Fabrics
2020
Yazar:  
Özet:

The study was carried out as two parts. In the published previous part, the spliced yarn performances were investigated to reveal optimum splicing method in terms of fiber type and yarn count on the basis of splicing methods including air splicing, wet splicing and mechanical (twin) splicing by using pure and blended ring-spun yarns containing cotton, viscose, polyester, modal, and acrylic fibers at different yarn counts of Ne 20, Ne 30 and Ne 40. The study revealed that twin splicer was the best for cotton fiber and acrylic fiber, whereas it was the worst for regenerated cellulosic fibers. All splicer types can be used for polyester fiber, and the best splicer type was air splicer for fine yarns, on the contrary, it was twin splicer for coarse yarns. The current study which is the second part of the study aimes to determine the bursting strength properties of the knitted fabrics on the basis of splice types. For this, the obtained yarns by splicing in different splicer in the previous work were knitted, and then the tests of structural properties and bursting strength were applied for the fabric samples. The results of the study unexpectedly indicate that splice types do not have effect on the bursting strength of the knitted fabrics in spite of the results of the previous study showing splice types clearly affect yarn strength. But, fiber types are effective on the bursting strength as expected. Besides, fabric structural properties do not have effect on the bursting strength because of constant knitting parameters.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.001
Atıf : 1.744
2023 Impact/Etki : 0.14
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi