Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 74
 İndirme 3
Yaşlı Akut Myeloid Lösemi Hastalarında Azasitidin-Etoposid-Sitozin Arabinozid Kombinasyon Terapisi
2020
Dergi:  
Acta Oncologica Turcica
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Akut myeloid lösemi(AML) yaşlı populasyonda sıklığı artan hematolojik malignitedir. Düşkün ve yaşlı hastalarda düşük yoğunluktaki tedaviler ve destek tedavisi uygun seçenekler olarak öngörülmektedir. On yıllarda hipometile edici ajanların kullanımı ile tedavi alanında olumlu gelişmeler yaşanmıştır. Çalışmamızın amacı merkezimizde ileri yaş AML hastalarımızda tedavi protokolu olarak uyguladığımız etoposit ve sitozin arabinozid(AraC) ile güçlendirilmiş azasitidin(AZA) kombinasyon rejiminin etkinliğini araştırmaktır. YÖNTEM ve GEREÇLER: Takip ettiğimiz ileri yaşta ve performans durumu nedeni ile yoğun tedaviler için uygun olmayan yeni tanı AML hastaları retrospektif olarak incelenmiştir. Yaş, performans durumu, komorbidite açısından benzer iki grup oluşturulmuş, bir grup (n: 32) AZA-etoposit-AraC kombinasyonu ile tedavi edilirken, diğer grup (n: 32) düşük doz sitozin arabinozid ve/veya hydroksiüre ile tedavi edilmiştir. Gruplar kendi aralarında hematolojik parametreler, takip süresi, yanıt durumu ve sağ kalım açısından karşılaştırılmıştır. BULGULAR: Azasitidin kombinasyonu ile tedavi edilen sekiz hastada tam yanıt veya enaz parsiyel yanıt elde edilmiştir (p: 0.011). 30 günlük mortalite düşük yoğunluklu tedavi kolunda anlamlı olarak yüksek saptanırken, toplam sağ kalım açısından her iki grupta farklılık saptanmamıştır (sırasıyla p: 0.005 and p: 0.092) TARTIŞMA ve SONUÇ: Yoğun tedavileri alamayan, ileri yaş ve düşkün hastalar tedavi edilme açısından cesaretlendirilmelidir. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde, hipometile edici ilaçlarla pahalı ve ulaşılması zor moleküllerin kombinasyonlarının yanısıra ucuz ve erişimi kolay moleküllerin kombinasyonlarına ihtiyaç vardır. Yanıt avantajı sağlayan azasitidin-etoposit-sitozin arabinozid kombinasyon tedavisini seçili hastalarda uygulanmasını öneriyoruz.

Anahtar Kelimeler:

Aging Acute Myeloid Lusemia Patients with Azacitidine-Etoposide-Sitozin Arabinozide Combination Therapy
2020
Yazar:  
Özet:

Introduction and Purpose: Acute myeloid leukemia (AML) is an increasing frequency of hematological malignity in the elderly population. Low-intensity treatments and support treatments are provided as appropriate options in humid and elderly patients. Over the years, positive developments have occurred in the field of therapy with the use of hypometylating agents. The aim of our study in our center is to investigate the effectiveness of the etopocytes and cytosine arabinozide (AraC) enhanced combination regime (AZA) that we apply as a treatment protocol in our senior AML patients. Methods and Requirements: The new diagnosis that is not suitable for intensive treatments due to the advanced age and performance conditions that we have followed has been retrospective examined in the AML patients. Two groups were formed in terms of age, performance, comorbidity, one group (n: 32) was treated with the combination of AZA-etoposit-AraC, while the other group (n: 32) was treated with low doses of sitosine arabinozide and/or hydroxyure. The groups are compared with each other in terms of hematological parameters, tracking time, response status and survival. Foundations: In eight patients treated with a combination of azacitidine, a full response or a minimum partial response was obtained (p: 0.011). While 30 day mortality is significantly high in low-intensity treatment, no difference has been found in both groups in terms of overall survival (respectively p: 0.005 and p: 0.092) DEVELOPMENT and RESULTS: Non-intense therapies, older and disadvantaged patients should be encouraged in terms of treatment. Especially in developing countries, combinations of molecules that are expensive and difficult to reach with hypothetical drugs, as well as combinations of cheap and easy to access molecules are needed. We recommend the combination treatment of azacitidine-etoposit-sitozin arabinozide that provides a response advantage to the patient’s selection.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Acta Oncologica Turcica

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 648
Atıf : 88
Acta Oncologica Turcica