Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 23
 İndirme 10
Agrega Kökeni, Agrega/Çimento Oranı ve İnce Malzemeli Agrega Kullanımının Geçirimli Betonun Fiziksel ve Mekanik Özelliklerine Etkisi Üzerine Bir Çalışma
2019
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada agrega/çimento (a/ç) oranının, agrega tipinin, ince malzemeli agrega kullanımının geçirimli betonun fiziksel ve mekanik özelliklerine etkisi incelenmiştir. Ayrıca üretilen geçirimli betonların uygulamada karşılaşacağı ıslak ve kuru haldeki durumları için basınç dayanımları tespit edilmiştir. Deneysel çalışmalar kapsamında dolomit ve kireçtaşı agrega kullanılarak yapılan tasarımlar için a/ç oranı 3.5, 4, 4.5 olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda a/ç oranı 3.5 ve 4.5 için ince malzemeli dolomit kullanılarak da geçirimli betonlar hazırlanmıştır. Farklı karışım oranlarında üretilen geçirimli beton numunelerinin basınç dayanımı, yarmada çekme dayanımı, boşluk oranı ve geçirimlilik değerleri belirlenmiştir. Elde edilen deney sonuçları geçirimli beton tasarımda kullanılan a/ç oranının geçirimli betonun fiziksel ve mekanik özelliklerini önemli ölçüde etkilediğini ortaya koymuştur. Numunelerin ıslak-kuru haldeki basınç dayanımları arasında büyük farkların bulunduğu tespit edilmiştir. İnce malzemeli agrega kullanımının ise geçirimli betonun basınç ve yarmada çekme dayanımı değerlerini önemli ölçüde düşürdüğü görülmüştür. Çalışma sonunda ise hafif yük altındaki kaplama malzemesi olarak kullanılabilecek geçirimli beton karışımları önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A study on the effects of the use of Agrega Origin, Agrega/Cement Rate and Thin Materials Agrega on the physical and mechanical characteristics of transmitted concrete
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the impact of the agrega/cement (a/c) ratio, the type of agrega, the use of the fine material agrega on the physical and mechanical characteristics of transmitted concrete has been studied. Pressure resistance has also been identified for the moist and dry conditions that the produced passive concrete will encounter in the application. In the context of experimental studies, a/s ratio for designs made using dolomite and clay agrega has been determined as 3.5, 4, 4.5. In addition, passive concrete are also prepared using thin material dolomite for a/s ratio 3.5 and 4.5. The pressure resistance of passive concrete samples produced in different mixture rates, the drawing resistance, the gap ratio and the passivity values have been determined. The results of the experiment showed that the a/d ratio used in the transitional concrete design significantly affects the physical and mechanical characteristics of the transitional concrete. There have been great differences between the pressure resistance of the samples in wet-dry state. The use of thin material agrega has been shown to significantly reduce the pressure and drawing resistance values of passive concrete. At the end of the study, passive concrete mixture was recommended which could be used as covering material under light burden.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 829
Atıf : 1.101
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi