Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Yumurta beyazı protein tozu ve farklı disakkaritler ile zenginleştirilen badem sütünden yoğurt benzeri ürün üretimi
2022
Dergi:  
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, fonksiyonel özelliği iyi bilinen bademden elde edilen badem sütü, yumurta beyazı protein tozu (EWPP) ve sakkaroz - maltoz ile zenginleştirilerek, süt bazlı olmayan yoğurt benzeri fermente bir ürün üretilmesi amaçlanmıştır. Materyal ve Yöntem: Sukroz ve maltoz, badem sütüne %1.0 w/v oranında eklenmiştir. Daha sonra sakkaroz ve maltozlu sütler 85 °C'de 20 dakika pastörize edilmiş ve soğutulmuştur. Soğutmanın ardından yumurta akı protein tozu (%6 w/v) ve kuru madde %12-13'e ayarlanmıştır. Bu çalışmada, EWPP ve sakkaroz - maltoz ile elde edilen yoğurt benzeri ürünlerin depolamanın 1., 7., 14. ve 21. günlerinde fiziko-kimyasal, reolojik ve duyusal özellikleri belirlenmiştir.Yağ asidi kompozisyonları depolamanın ilk gününde belirlenmiştir. Araştırma Bulguları: Sonuç olarak çalışmada, süt esaslı olmayan fermente ürünlerin fiziko-kimyasal, duyusal, reolojik ve mikrobiyolojik özellikler açısından inek sütünden yapılan yoğurda yakın özelliklere sahip olduğu belirlenmiştir. Ancak bununla birlikte maltoz ilavesi ile üretilen yoğurt benzeri ürünlerin tüm parametreler açısından, sakkaroz ilaveli ürünlere göre daha kabul edilebilir olduğu da saptanmıştır. Sonuç: Badem sütünden sakkaroz - maltoz kullanılarak yoğurt benzeri ürün üretiminin mümkün olduğu hayvansal sütlerden üretilen fermente süt ürünlerine bir alternatif olabileceği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Production Of Yogurt-like Product From Almond Milk Enriched With Egg White Protein Powder and Different Dissaccharides
2022
Yazar:  
Özet:

Objective: The objective of this study was to produce a non-dairy yogurt-like fermented product by enriching almond milk obtained from almonds, whose functional properties are well known, with egg white protein powder (EWPP) and sucrose - maltose. Material and Methods: Sucrose and maltose were added to almond milk at a rate of 1.0% w/v. Afterwards, sucrose and maltose milks were pasteurized at 85 °C for 20 minutes and cooled. Following the cooling, the egg white protein powder (6% w/v) and the dry matter were adjusted to 12-13%. In this study, physico-chemical, rheological and sensory properties of yogurt-like products were determined on the 1st, 7th, 14th and 21st days of storage. Fatty acid compositions were determined on the first day of storage. Results: It has been determined that non-dairy fermented products produced from almond milk have similar properties to yogurt made from cow's milk in terms of physico-chemical, sensory, rheological and microbiological properties. However, it was also determined that yogurt-like products produced with the addition of maltose were more acceptable than the fermented products with the addition of sucrose in terms of all parameters. Conclusion: It has been concluded that it is possible to produce yogurt-like fermented milk products using different disaccharides from almond milk, and it can be an alternative to fermented milk products produced from animal milk.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.076
Atıf : 5.869
2023 Impact/Etki : 0.297
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi