Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Keçilerde Subklinik Mastitislerde Prevalans, Etiyoloji ve Mikroorganizmaların Antibiyotik Duyarlılıkları
2016
Dergi:  
Veterinary Sciences and Practices
Yazar:  
Özet:

Çalışma, Hatay çevresinde keçilerde subklinik mastitis prevalansı, neden olan mikroorganizmalar ve mikroorganizmların antibiyotik duyarlıklıklarını belirlemek amacıyla düzenlendi. Beşyüzbeş keçiye ait 1010 meme lobu CMT ile muayene edildi. Somatik hücre sayısı (SHS) direkt mikroskopik yöntemle belirlendi. Mikroorganizmaların izolasyon ve identifikasyonu rutin mikrobiyolojik yöntemlerle gerçekleştirildi. Stafilokokların alt türlerinin belirlenmesi amacıyla API-STAPH system kullanıldı. Antibiyotik duyarlılık testlerinde disk difüzyon yöntemi kullanıldı. Subklinik mastitisin prevalansı %8.71 olarak belirlendi. En fazla izole edilen mikroorganizma %71.5 oranıyla Stafilokoklardı. Çalışmada Stafilokoklar dışında Streptokoklar (%8), Basillus spp. (%5.7), E. coli (%4.5), Corynebacterium spp. (%3.4), Pseudomonas spp. (%2.3) ve Acinetobacteri spp. (%2.3) de izole edildi. Ek olarak örneklerin % 2.3’ünde miks enfeksiyon saptandı. Antibiyotik duyarlılık testlerine göre penisilin, eritromisin, oksitetrasiklin, gentamisin, amoksisilin’e karşı yüksek oranda direç gözlendi. Enrofloksasin, amoksisilin klavulonik asit, kanamisin ve sefaleksin’e karşı orta düzeyde direnç saptanırken, sefalotine karşı direnç yoktu. Sonuç olarak Hatay çevresinde keçi sürülerinde subklinik mastitisin prevalansının dikkate değer seviyelerde olduğu, koagülaz negatif stafilokokların en fazla izole edilen mikroorganizmalar olduğu belirlendi. Keçilerde subklinik mastitis tanısında kuvvetli CMT reasksiyonlarının dikkate alınması gerektiği, CMT ve somatik hücre sayılarının mikrobiyolojik yöntemlerle desteklenmeleri gerektiği kanısına varıldı

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Veterinary Sciences and Practices

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 559
Atıf : 1.550
2023 Impact/Etki : 0.03
Veterinary Sciences and Practices