Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Başkanlık Karakteri: Edebi Bir Özne Olarak Nixon
2017
Dergi:  
Journal of American Studies of Turkey
Yazar:  
Özet:

Bu makale, Richard Nixon’ı yirminci yüzyılın sonlarından yirmi birinci yüzyılın başlarına kadar Amerikan edebiyatında karakter gelişiminde önemli rol oynayan bir figür olarak ele alır. Yaşamı süresince, Amerikan edebiyatında postmodernist ve gerçekçi temsil biçimleri arasında bir gerilim egemendi. Nixon’ın edebi tasvirleri karikatürlerden ciddi betimlemelere dönüşürken, kurmaca eserlerde gerçekçi bir şekilde temsil edilebilen ve sempati uyandıran tam gelişmiş bir bilinç düzeyine sahip bir özne olarak Nixon figürünün kullanımı, iddialı romancıların geniş, sosyal temaları psikolojik bağlamda daraltabilmelerini ve yerel, psikolojik alanları tarihsel bağlamla ilişkilendirmelerini mümkün kıldı. Amerikan edebiyatında Nixon örneğinin kullanımının izini süren bu makale, Gore Vidal, Philip Roth, Thomas Pynchon, Robert Coover, A.M Homes, Don DeLillo ve diğer yazarların romanlarını ve oyunlarını incelemektedir

Anahtar Kelimeler:

The Presidential Character: Richard Nixon As Literary Subject
2017
Yazar:  
Özet:

This article establishes Richard Nixon as a vital figure in the development of literary characterization in the United States from the late-twentieth to early-twenty-first centuries. During Nixon’s lifetime, tension between postmodernist and realist modes of representation dominated the U.S. literary landscape. As portrayals of Nixon in literature evolved from those of caricature to those of serious characterization, the figure of Nixon as a liberal subject—that is, a subject capable of being represented realistically in fiction, a character with a fully-developed consciousness who can evoke sympathy—offered ambitious novelists a device for narrowing broad, social themes into a psychological context and for widening local, psychological spaces into a historical context. In establishing the trajectory of the Nixonian trope in U.S. literature, this article examines plays and novels by Gore Vidal, Philip Roth, Thomas Pynchon, Robert Coover, A.M Homes, Don DeLillo, and others

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of American Studies of Turkey

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 431
Atıf : 43
Journal of American Studies of Turkey