Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 37
 İndirme 6
Serviks Kanserli Hastalarda PET/BT Tetkikinde Primer Tümörün FDG Tutulum Derecesi ile Lenf Nodu Metastazı Arasındaki İlişki
2016
Dergi:  
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, serviks kanserli hastalarda Pozitron Emisyon Tomografisi/Bilgisayarlı Tomografi PET/BT tetkikinde primer tümörün FDG tutulum derecesi ile lenf nodu metastazı arasındaki ilişkinin saptanması amaçlandı.Gereç ve yöntem: Tedavi öncesi evreleme amacıyla PET/BT tetkiki yapılan 103 hasta çalışmaya dahil edildi. Primer tümörün maksimum standart uptake SUVmaks değeri, PET/BT tetkikinde ölçülen maksimum tümör çapı, pelvik ve paraaortik lenf nodlarında FDG tutulumu olup olmadığı ve FDG tutulumu olan lenf nodlarında SUVmaks değerleri her hasta için kaydedildi. SUVmaks değerlerinin lenf nodu metastazı ile ilişkisi araştırıldı. İstatistiksel analiz SPSS programı ile yapıldı. Bulgular: Ortanca yaş 56 idi 31-91 arası . SUVmaks ortalama değerleri primer tümör için 14,3±6,3 3,9-34,2 arası ve lenf nodları için 8,6±3,9 2,8-19,3 arası idi. Lenf nodu tutulumu olan ve olmayan hastalarda SUVmaks ortalama değerleri sırasıyla 15,9 4,1-34,2 arası ve 11,9 3,9-25,5 arası idi p 4 cm olan hastaların %66’sında lenf nodu tutulumu vardı. SUVmaks değerleri ve lenf nodu FDG tutulumu açısından iki grup arasındaki fark istatistiksel olarak anlamlıydı p

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Primary Tumor's FDG Status Degree and Lymph Node Metastasis in the PET/BT Test in Serum Cancer Patients
2016
Yazar:  
Özet:

Purpose: In this study, the Pozitron Emission Tomography/Computer Tomography PET/BT examination in patients with cervical cancer was aimed at determining the relationship between the primary tumor's FDG holding degree and lymph nod metastasis. Primary tumor's maximum standard uptake SUVmax value, the maximum tumor diameter measured in the PET/BT examination, whether the pelvic and paraaortic lymphatic nodes have FDG retention and the SUVmax values in the lymphatic nodes with FDG retention were recorded for each patient. Relationship of SUVmax values with lymph nod metastasis has been studied. The statistical analysis was done with the SPSS program. The average age was between 31 and 91 years. The SUVmax average values were between 14.3±6.3 for primary tumors 3.9-34.2 and 8.6±3.9 for lymphatic nodes 2.8-19.3. In patients with and without lymphatic nod retention, the average SUVmax values were between 15.9 and 4.1-34.2 respectively and 11.9 and 3.9-25,5 respectively, and in 66% of patients with p 4 cm had lymphatic nod retention. The difference between the two groups in terms of SUVmax values and lymph nod FDG holding was statistically meaningful.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.079
Atıf : 4.376
2023 Impact/Etki : 0.11
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi