Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 44
 İndirme 7
İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI KAZANIMLARININ ÖZ DÜZENLEMELİ ÖĞRENME STRATEJİLERİ AÇISINDAN İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı ortaokul İngilizce dersi öğretim programı kazanımlarında öz düzenlemeli öğrenme stratejilerinin yer alma durumu incelemektir. Araştırma nitel araştırma desenlerinden doküman incelemesine dayalı olarak yapılmıştır. Elde edilen veriler betimsel analiz yöntemiyle çözümlenmiştir. Araştırmada İngilizce dersi öğretim programı kazanımları, Zimmerman ve Pintrich’in öz düzenlemeye dayalı öğrenme modeli kapsamında ortaya koydukları öz düzenlemeye dayalı öğrenme stratejileri birleştirilerek incelenmiştir. Araştırmada incelenen doküman, İngilizce (5-8) dersi Öğretim Programıdır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre kazanımların üst bilişsel öğrenme stratejilerinden; izleme stratejileri, bilişsel öğrenme stratejilerinden; eklemleme ve anlamlandırma stratejileri ile örgütleme stratejilerinde yoğunlaştığı görülürken, planlama, hedef belirleme,  tekrarlama, düzenleme, çaba düzenleme, zaman ve çalışma ortamının düzenlenmesi, yardım arama ve motivasyon stratejilerine hiç yer verilmediği görülmüştür. 5.6 ve 7. Sınıf kazanımlarında öz düzenlemeli öğrenme stratejileri dengeli bir dağılım göstermemesine karşılık  8. Sınıf kazanımlarında öz düzenlemeli öğrenme stratejilerinin çok dengeli bir dağılım gösterdiği sonuçları bulunmuştur. Araştırmanın bulguları doğrultusunda öz düzenlemeli öğrenme stratejilerinin kazandırılmasına yönelik kazanımların öğretim programlarında dengeli bir biçimde dağıtılmasına ve daha fazla yer verilmesine yönelik öneriler getirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The English Teaching Program Reviews of the Gains from the Self-Regulated Learning Strategies
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to study the status of the involvement of self-regulated learning strategies in the achievements of the high school English lesson curriculum. The research is done on the basis of the document examination of the research patterns. The data obtained is analyzed by visual analysis method. In the study, the achievements of the English lesson curriculum were studied by combining the self-regulated learning strategies they presented within the framework of the self-regulated learning model by Zimmerman and Pintrich. The document studied in the study is the English (5-8) lesson curriculum. The findings from the research show that the achievements are focused on top-cognitive learning strategies, tracking strategies, cognitive learning strategies, add-on and understanding strategies and organizational strategies, while planning, targeting, repeat, regulation, effort arrangement, time and work environment arrangement, assistance search and motivation strategies have not been given any place. 5.6 and 7. In class achievements, self-regulated learning strategies do not show a balanced distribution. In class achievements, the results were found that self-regulated learning strategies showed a very balanced distribution. According to the findings of the research, it was suggested that the achievements aimed at achieving self-regulated learning strategies should be distributed in a balanced way in the curriculum and more places.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 616
Atıf : 2.017
2023 Impact/Etki : 0.168
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi